Stek verhuist in januari 2023 - Lees belangrijke informatie

Overheidsmaatregelen

De afgelopen maanden zijn de prijzen voor energie (gas en elektriciteit) erg hard gestegen. Iedereen in Nederland merkt dit. De overheid helpt huishoudens met de hoge energierekening. Bijvoorbeeld met een energietoeslag of door het invoeren van het energieprijsplafond.

Actuele informatie 

De meest actuele informatie over het prijsplafond vindt u de website van de Rijksoverheid. Wilt u meer weten over de energietoeslag van € 1.300 dan kunt u terecht bij de ISD. Hier kunt u deze toeslag ook aanvragen. 
> naar informatie prijsplafond Rijksoverheid
> naar ISD 

Betalingsproblemen 

Lukt het niet meer om de (energie)rekeningen te betalen? U staat er niet alleen voor. Stek is een samenwerking gestart met Geldfit. Ontdek wat u met Geldfit kunt doen om weer grip op uw geld te krijgen. 
naar Geldfit

Ook huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet gaan profiteren van het prijsplafond. Het tarief wordt gekoppeld aan het prijsplafond voor gas en wordt € 47,39 per Gigajoule. Tot welk verbruik het prijsplafond geldt wordt de komende tijd door de overheid verder uitgewerkt.

Hoe u de € 190 korting op uw energierekening in november en december krijgt, hangt af van uw energieleverancier. U kunt dit niet zelf bepalen. Uw energieleverancier kan op 5 verschillende manieren de € 190 korting per maand aan u betalen.

Dit kan door per maand: 

  • € 190 aan u over te maken;
  • € 190 van uw voorschot- of eindnota voor elektriciteit af te halen;
  • Een deel van de € 190 aan u over te maken. En het andere deel van uw voorschot- of eindnota voor elektriciteit af te halen;
  • € 190 van een openstaande rekening of betalingsregeling af te halen;
  • € 190 aan u over te maken nadat u het contract beëindigt. 

Uw energieleverancier laat u zo snel mogelijk weten hoe u uw geld krijgt.

Recht op korting bij een kleinverbruiksaansluiting (zijn huurders van blokverwarming met een individuele elektra-aansluiting!!)

Iedereen die op de 1e dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting heeft voor elektriciteit, krijgt die maand € 190 korting. Het gebouw met de aansluiting moet wel bedoeld zijn om in te wonen of te werken. Bijvoorbeeld een woning, kantoor of café. De korting geldt dus niet voor bijvoorbeeld een garagebox met een aparte aansluiting en eigen energiecontract. Als u achter uw meter nog een aparte meter heeft voor bijvoorbeeld een elektrische auto, krijgt u het bedrag alleen voor uw hoofdaansluiting.

Geen korting bij een grootverbruiksaansluiting

Als u met meerdere huishoudens op een grootverbruikaansluiting voor elektriciteit bent aangesloten, krijgt u geen korting. Bijvoorbeeld bij een collectief energiecontract. Dat komt omdat niet snel vast te stellen is of en hoeveel huishoudens er achter een grootverbruikaansluiting zitten. Het kabinet zoekt nog naar een oplossing voor huishoudens met zo’n gezamenlijke aansluiting, om hen wel te laten profiteren van het prijsplafond per 1 januari 2023.