Rookmelders in 2022

Alle ongeveer 12.000 woningen van Stek worden dit jaar voorzien van rookmelders. Dat gebeurt in samenwerking met de firma Jan van der Reijden uit Lisse. Voor de huurders zijn hier geen kosten aan verbonden.

Huurders die aan de beurt zijn krijgen ongeveer een week van tevoren schriftelijk bericht van de firma Jan van der Reijden. De medewerkers van dit bedrijf worden geassisteerd door de vakmannen van Stek.

Al rookmelders aanwezig?

Wanneer er al een of meerdere rookmelders in de woning hangen, controleren de medewerkers van Jan van der Reijden de productiedatum. Rookmelders met een nog resterende levensduur van minimaal vijf jaar worden niet vervangen. Wij noteren het vervangingsjaar en nemen dit op in onze meerjarenonderhoudsbegroting. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste informatie (type rookmelder, bouwjaar e.d.) hebben, worden alle rookmelders in ons bezit tot bouwjaar 2018 gecontroleerd.

Type rookmelders

Er worden twee verschillende rookmelders van het merk Ei Elektronics gebruikt. Een type met een lithium batterij die tien jaar mee gaat en een type dat is aangesloten op netspanning (230 Volt). De rookmelders worden met schroeven aangebracht.

Huurders zijn wettelijk verplicht de verhuurder binnen te laten voor dringende onderhoudswerkzaamheden. U bent dus verplicht mee te werken aan de installatie van rookmelders in uw woning.

De rookmelders worden na 10 jaar weer door Stek vervangen.

Dit heeft geen gevolgen voor de verzekering. Bij twijfel kunt u ook altijd contact opnemen met uw inboedelverzekering.

In het najaar zijn alle woningen van Stek voorzien van rookmelders. Leveringsproblemen en corona hebben het plaatsen vertraagd. Officieel moeten op 1 juli 2022 alle woningen in Nederland voorzien zijn van een rookmelder. Woningcorporaties moeten deze plaatsen.

Wij hangen de rookmelders volgens het bouwbesluit in de leefruimten. Let op: een zolder zonder vaste trap is geen leefruimte. U kunt wel zelf een rookmelder op zolder plaatsen.