Coronavirus

Overzicht belangrijkste maatregelen coronavirus - update 1 juli 2020

De maatregelen worden geleidelijk versoepeld, maar voorzichtigheid blijft geboden. Ook Stek hanteert nog steeds een aangepaste werkwijze, om verspreiding van het coronavirus te beperken. Onze kantoren in Lisse en Noordwijk zijn vanaf 29 juni onder voorwaarden weer open. En daar waar het verantwoord is, gaan onderhoud en reparatiewerkzaamheden door.

Bereikbaarheid

Onze balies in Lisse en Noordwijk zijn open voor gericht bezoek, bijvoorbeeld om een document af te geven of een sleutel op te halen. Wilt u een medewerker wat uitgebreider spreken, maak dan een afspraak.

Wij volgen de adviezen van het RIVM en de geldende hygiënemaatregelen. Onze spreekkamers en balie zijn zo ingericht dat uw veiligheid en die van onze medewerkers zo goed mogelijk is gewaarborgd. Heeft u vragen? Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur: 0252- 430 500 of stuur een e-mail.

Het steunpunt in Sassenheim is gesloten.

Verhuur

Hier zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Opzeggingen kunnen als gebruikelijk worden doorgegeven en afgehandeld. Wij doen alleen geen voorinspectie meer. U krijgt van ons telefonisch instructies voor het opleveren van uw woning. Deze manier van werken heeft tot gevolg dat het niet meer mogelijk is om zaken ter overname aan te bieden.
  • We vragen u bij oplevering de sleutels van uw woning bij ons op kantoor in te leveren. De eindinspectie vindt plaats na uw vertrek. 
  • Woningen worden wel weer geadverteerd. Bezichtigingen vinden alleen plaats op afspraak in lege woningen.
  • Heeft u inmiddels een woning geaccepteerd, dan doen we er uiteraard alles aan om dit gewoon door te laten gaan met zo min mogelijk fysieke contactmomenten.

Reparaties

Vanaf 1 juli wordt dagelijks onderhoud door onze eigen vaklieden weer bij u thuis uitgevoerd.

Het gaat hier om kortdurende klussen en inspecties, die door één man kunnen worden gedaan. Reparatieverzoeken die al lang geleden zijn doorgegeven krijgen voorrang. Om onze huurders en medewerkers te beschermen, nemen wij een aantal voorzorgsmaatregelen. Als u of uw huisgenoten gezondheidsklachten hebben, wordt gevraagd of u over twee weken terug wilt bellen. Wordt de klus uitgevoerd, houdt u dan alstublieft 1,5 meter afstand van onze vakmensen. We schudden geen handen en slaan iets te drinken af. Ook vragen we u om de woning voorafgaand aan de klus goed te ventileren en de werkruimte goed bereikbaar te maken of leeg te ruimen.

Onderhoud

De beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus worden geleidelijk versoepeld. Onder voorwaarden gaan we specifieke onderhoudswerkzaamheden (bij uitstel komt de veiligheid in het geding) en reparatiewerkzaamheden weer laten uitvoeren.

Aannemers die in opdracht van Stek werkzaamheden doen, maken vooraf een plan waarin staat hoe zij de veiligheid waarborgen. Wij toetsen deze plannen allemaal volgens dezelfde ‘maatlat’ die wij hiervoor hebben opgesteld. Wanneer wij ontoereikende plannen ontvangen, vragen wij aan de indiener om deze uit te breiden en aan te passen zodat ze wel voldoen aan de ‘maatlat’. Met als resultaat: Samen veilig doorwerken! Zijn de plannen goedgekeurd? Dan kunnen de werkzaamheden starten.

> meer informatie over Maatlat onderhoud en reparatie

> naar Maatlat onderhoud en reparatie tijdens Corona

Leefbaarheid

De wijkbeheerders zijn aan het werk, maar ook zij beperken fysiek contact met huurders. Heeft u vragen over betalingsregelingen, urgentieaanvragen, overlastmeldingen of het inleveren van formulieren? Deze worden zoveel mogelijk telefonisch beantwoord. Huisbezoeken worden alleen in uitzonderlijke gevallen afgelegd.