De Waterkanten

Gebiedsontwikkeling met in totaal 320 woningen in verschillende prijsklassen. Stek ontwikkelt 138 sociale huurwoningen in het gebied.

Het project De Waterkanten is een gebiedsontwikkeling tussen de Oranjelaan en de Ringvaart tegen het centrum van Lisse aan. Er worden ongeveer 320 woningen in verschillende prijsklassen gebouwd en er zijn zowel huur- als koopwoningen gepland. In het plan zijn verschillende voorzieningen opgenomen, zoals het nieuwe sportcentrum met zwembad en het nieuwe Fioretti College. 

Aan de Van Speijkstraat in het gebied staan vijf flats van Stek met in totaal 151 sociale huurappartementen. Alle vijf de flats worden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. Het beleid in Lisse is dat er net zoveel sociale huurwoningen teruggebouwd worden als dat er gesloopt worden. Dat past niet allemaal in dit gebied. Op de huidige locatie worden 138 huurwoningen gebouwd. De overige sociale huurwoningen zijn gebouwd in de Poelpolder en op de voormalige schoollocatie van de Uitermeer in Lisse. 

Het plandeel van Stek bestaat uit verschillende gebouwen en verschillende fasen. Aan het einde van 2016 zijn 14 eengezinswoningen opgeleverd en het Havengebouw aan de Piet Heinstraat, bestaande uit 42 appartementen, is in de zomer van 2017 overgedragen aan Stek. In augustus 2020 zijn 10 NulOpdeMeter eengezinswoningen opgeleverd aan de Johan Zoutmanstraat.

Voor de laatste fase van dit project is in ontwikkeling:

Woontoren met 70 à 74 appartementen

  • Start bouw: midden 2021
  • Geplande oplevering: midden 2022

In eerste instantie worden de sociale huurwoningen toegewezen aan bewoners die moeten verhuizen uit de sloopwoningen aan de Van Speijkstraat in Lisse. Wanneer er meer woningen zijn dan bewoners met voorrang, dan adverteert Stek de woningen op www.hureninhollandrijnland.nl

Algemeen
PlaatsLisse
WijkZeeheldenwijk
Woningtypeappartementen en eengezinswoningen
Aantal woningen138
Projecttypenieuwbouw