Energiecoach

Wilt u weten hoe u minder energie kan gebruiken? Maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Schakel dan de hulp in van een gratis energiecoach van Stek.

Hoe helpt de energiecoach?

De energiecoaches zijn speciaal opgeleid om huurders gratis te helpen bij het besparen van energie. Zij komen langs met adviezen en praktische tips over kleine besparende maatregelen in huis. U krijgt bijvoorbeeld tips over hoe u slim met de verwarming om kunt gaan, wat u het beste kunt doen om minder stroom te gebruiken en hoe u energiezuiniger kunt koken.

Gratis energiebox

U ontvangt een gratis energiebox, ter waarde van € 50 tijdens het bezoek. De energiecoach helpt u met de installatie van de verschillende materialen. 

Denk hierbij aan het volgende: 

  • waterbespaarder op kranen plaatsen       
  • tochtstrips plaatsen
  • radiatorfolie plaatsen           
  • brievenbusborstel ophangen
  • LED lampen plaatsen
  • stekkerdoos met aan/uitknop installeren

Adviesgesprek

Bent u huurder van Stek en bent u benieuwd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor uw woning? Maak een afspraak met een van onze energiecoaches. 

> maak direct een afspraak met een coach

Als u verwacht dat u de huur niet (volledig) of niet op tijd kan betalen, neem dan zo snel mogelijk contact met Stek op. Samen kijken we naar een passende oplossing.

Stek heeft ongeveer 600 woningen die tot 2028 met voorrang worden aangepakt. Dat zijn de huizen waar huurders na de verduurzaming veel energie besparen. Isolatie, zonnepanelen en warmtepompen zorgen dan voor betere energieprestaties en een behaaglijke woning. Het liefst pakken we alle woningen tegelijk aan. De snelheid waarmee Stek kan werken is jammer genoeg afhankelijk van de beschikbaarheid van mensen en materialen. In de bouw is gebrek aan goede vakmensen en de levertijd van de materialen is lang. Een precieze planning is dan ook helaas niet te geven. Huurders kunnen er vanuit gaan, dat zij een jaar voor de start van de werkzaamheden informatie ontvangen. Minder ingrijpende duurzame verbeteringen blijven wij ook uitvoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan het vervangen van een enkel glas voor een schilderbeurt.

Je kunt als bewoner van Stek niet alleen (individueel) van het gas af. Dit kan alleen voor een heel complex of rij woningen. Dit is vaak een onderdeel van de verduurzaming bij renovatieprojecten.

Dit kan alleen bij de stookkosten. Neemt u daarvoor contact met ons op via het contactformulier op de website of 0252 430 500.

De omstandigheden zijn moeilijk om een contract af te sluiten. We onderhandelen scherp voor een zo gunstig mogelijk contract. Maar nieuwe contracten hebben op dit moment altijd hogere prijzen voor gas en elektriciteit.

Dit verschilt per complex. Er zijn veel vaste en variabele contracten voor collectieve warmte en stroom voor de algemene ruimtes

Helaas niet. Stek bepaalt niet de energieprijs. Dat doen energiebedrijven. De prijs aanpassen kunnen wij niet. Voor contracten waar Stek de collectieve warmte inkoopt, onderhandelen wij natuurlijk de beste prijzen uit. Maar in deze tijd van hoge energieprijzen, zijn ook de prijzen in het energiecontract van Stek hoger. Ook dan bepaalt de energieleverancier de prijs. Het is goed te weten dat wij niets verdienen aan de collectieve warmte waar huurders ons voor betalen. Die kosten berekenen wij één op één door.