Home > Ik zoek > Koopwoning

Koopwoning

Stek verkoopt! Dit zijn nieuwbouwwoningen, bestaande huurwoningen en ook garages. De verkoop verloopt altijd via een lokale makelaar.

Bekijk ons actuele verkoop aanbod op Funda.


Veelgestelde vragen

 • Kan ik een huurwoning van Stek kopen?

  Stek heeft een aantal huurwoningen aangemerkt voor verkoop. Vanwege een tekort aan sociale huurwoningen verkoopt Stek in 2016 en 2017 nog maar een beperkt aantal huurwoningen op de vrije markt. Veel zittende huurders komen nog wel in aanmerking om hun eigen huurwoning te kopen. Dit betreft enkel de woningen die door Stek zijn aangemerkt voor verkoop. Wilt u weten of uw woning in deze verkoopvijver zit, neem dan contact met ons op.

 • Kan ik mijn huurwoning kopen?

  Als uw huurwoning voor verkoop is aangemerkt, is aankoop mogelijk. Wanneer u interesse toont, laat Stek de woning taxeren, hiervoor zal een makelaar uw woning op afspraak bezoeken. Na ontvangst van het taxatierapport doet Stek u een niet onderhandelbaar aanbod. Om uw interesse te tonen kunt u een e-mail sturen naar info@stek-wonen.nl onder vermelding van uw adres, naam en telefoonnummer. Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op.

 • Met welke lasten, naast hypotheeklasten, krijg ik te maken als ik een woning koop in plaats van huur?

  Als eigenaar van een koopwoning is er een aantal zaken waar u onder andere rekening mee moet houden:

  • Eigenwoningforfait (uw woning wordt gezien als deel van uw inkomen, waarover u belasting moet betalen);
  • Opstalverzekering;
  • Onroerendezaakbelasting (OZB);
  • Het onderhoud van uw eigen woning.
 • Waarom verkoopt Stek woningen?

  Stek verkoopt woningen om inkomsten te genereren om heffingen van de overheid te kunnen betalen. Om daarnaast ook nog te blijven investeren in de kwaliteit van de woningen en dienstverlening. Maar ook om woningzoekenden met een inkomen boven de inkomensgrens (€ 38.035,-) per jaar, (de grens om een sociale huurwoning te mogen huren) een kans te bieden toch door te stromen naar een andere woning.