Home > Ik zoek > Mijn huurwoning kopen

Mijn huurwoning kopen

Misschien denkt u er wel eens over na, het kopen van uw huurwoning. U bouwt een stuk vermogen op in plaats van maandelijks huur te betalen.

In sommige gevallen kunt u uw huurwoning kopen. Wij hebben een aantal bestaande huurwoningen aangewezen voor de verkoop.

Wilt u weten of u uw huurwoning kunt kopen? Neemt u dan contact met ons op, dan kijken wij het voor u na.


Veelgestelde vragen

  • Kan ik mijn huurwoning kopen?

    Als uw huurwoning voor verkoop is aangemerkt, is aankoop mogelijk. Wanneer u interesse toont, laat Stek de woning taxeren, hiervoor zal een makelaar uw woning op afspraak bezoeken. Na ontvangst van het taxatierapport doet Stek u een niet onderhandelbaar aanbod. Om uw interesse te tonen kunt u een e-mail sturen naar info@stek-wonen.nl onder vermelding van uw adres, naam en telefoonnummer. Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op.

    Wij verkopen de woning alleen aan de huurder die op dit moment de woning van ons huurt. Daarbij horen ook de kinderen. 

  • Waarom verkoopt Stek woningen?

    Stek verkoopt woningen om inkomsten te genereren om heffingen van de overheid te kunnen betalen. Om daarnaast ook nog te blijven investeren in de kwaliteit van de woningen en dienstverlening. Maar ook om woningzoekenden met een inkomen boven de inkomensgrens (€ 38.035,-) per jaar, (de grens om een sociale huurwoning te mogen huren) een kans te bieden toch door te stromen naar een andere woning.