Home > Ik zoek > Sociale huurwoning

Sociale huurwoning

Stek verhuurt sociale huurwoningen (huurprijs tot € 720,42) in Hillegom, Lisse en Teylingen. Nieuwsgierig naar ons actuele aanbod?

Wilt u reageren op ons actuele aanbod of op een woning van een andere corporatie in de regio? 

 • Schrijf u in bij Hureninhollandrijnland.nl. De regels en volgordebepaling zijn regionaal vastgelegd. U vindt ze op de website van Huren in Holland Rijnland. U kunt wekelijks via een digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden van de beschikbare woningen die voor u geschikt zijn. Wel zo gemakkelijk.
 • Belangstelling? Reageer via Hureninhollandrijnland.nl

Bezichtigen

U ontvangt per e-mail een uitnodiging. Er zijn twee mogelijkheden: 

1. Wij brengen u in contact met de huidige bewoner, zodat u zelf een afspraak kunt maken om de woning te bezichtigen, of 

2. Wij organiseren een bezichtiging met meerdere kandidaten. Bij deze bezichtiging is een medewerker van Stek aanwezig om u te adviseren.  

Bent u na de bezichtiging enthousiast? Geef via uw persoonlijke internetpagina of u de woning accepteert of weigert.

Aanbieding

Als u de woning hebt geaccepteerd én u bent eerste kandidaat, ontvangt u een aanbieding per e-mail. In deze e-mail vragen wij u een aantal persoonlijke gegevens bij ons in te leveren. Vergeet ook niet dit formulier in te vullen.

Als alles in goede orde ontvangen is, controleert Stek uw gegevens met uw inschrijving bij hureninhollandrijndland.nl. Als gegevens ontbreken of niet juist zijn, kunnen wij u geen huurovereenkomst aanbieden.

Alles in orde? Gefeliciteerd! U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail.

 


Veelgestelde vragen

 • Bij wie kan ik terecht met een klacht over de regels rondom de woningtoewijzing?

  U kunt voor klachten over de regels rondom de woningtoewijzing naar de website van Huren in Holland Rijnland

 • Hoe lang is de wachttijd voor een huurwoning?

  Over het algemeen is de wachttijd erg lang (enkele jaren). Hoe lang precies hangt af van voorrangsregels en uw persoonlijke woonwensen. Op Huren in Holland Rijnland kunt u uw wachttijd bekijken. Deze wachttijd is bepalend voor de kans die u maakt op een woning.

  Hoe wordt de slaagkans op een huurwoning berekend?
  Als u bent ingelogd op Huren in Holland Rijnland ziet u bij iedere woningadvertentie uw persoonlijke slaagkans: zeer hoog, hoog, gemiddeld, laag of zeer laag. Deze slaagkans laat zien hoeveel kans u maakt op de woning. Bij de slaagkans wordt uw wachttijd of urgentie/indicatie vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in het afgelopen jaar. De slaagkans is slechts een indicatie.

 • Ik ben 17. Kan ik ook in aanmerking komen voor een jongerenwoning?

  Het jongerenbeleid geldt voor jongeren van 18 tot 27 jaar. Je komt niet in aanmerking voor een jongerenwoning als je jonger dan 18 jaar bent.

 • Ik ben eerste kandidaat voor een sociale huurwoning, welke gegevens moet ik inleveren?

  Als u eerste kandidaat voor een sociale huurwoning bent, hebben wij de volgende gegevens van u nodig.

  Algemene gegevens:
  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • Uittreksel uit het bevolkingsregister met woonhistorie en overige ingeschrevenen (te verkrijgen via uw gemeente en mag niet ouder zijn dan 3 maanden)
  • IBAN bankrekeningnummer

  Inkomensgegevens:
  • Een IBRI-verklaring (aanvragen bij de belastingdienst 0800 - 0543 of zelf downloaden)
  of een verklaring van de Belastingdienst dat de IBRI-verklaring nog niet beschikbaar is. Let op: een IBRI-verklaring hebben we nodig van alle meeverhuizende volwassenen.

  Formulieren:
  • Een volledig ingevulde en ondertekende kandidaat-verklaring (deel 1)
  • Een volledig ingevulde en ondertekende verhuurdersverklaring (deel 2, door uw huidige verhuurder in te vullen). - Indien van toepassing.

  U kunt deze formulieren afhalen op ons kantoor of downloaden op de website van Huren in Holland Rijnland.

  Inkomensgegevens zelfstandig ondernemer:
  • Meest recente jaarrekening, opgemaakt door uw accountant of belastingadviseur
  • Een prognose over het huidige jaar van uw accountant of belastingadviseur

 • Ik heb een e-mail ontvangen dat ik tot de mogelijke kandidaten behoor voor de huurwoning, wat nu?

  Stek organiseert een bezichtiging. U krijgt hierover bericht.

  Bent u na de bezichtiging enthousiast? Geef via uw persoonlijke internetpagina "Huren in Holland Rijnland" binnen de gestelde termijn door of u de woning accepteert of weigert.

 • Ik heb een klacht over het woningaanbodsysteem of de toewijzing van woningen. Waar kan ik hiermee terecht?

  U kunt uw klacht sturen naar het bestuur van Holland Rijnland Postbus 558, 2300 AN LEIDEN of via het contactformulier op de website van Huren in Holland Rijnland.

 • Ik heb een woning bezichtigd en wil deze accepteren/weigeren, wat moet ik doen?

  Heeft u uw uitnodiging per e-mail ontvangen? Klik dan op de link in de e-mail of log in en zoek de woning op "mijn reacties". Daar kunt u uw keuze doorgeven. Lukt het niet om de reactie via internet door te geven, neem dan zo spoedig mogelijk (telefonisch) contact op met de corporatie die de woning aanbiedt. Een corporatiemedewerker kan dan alsnog uw keuze vastleggen.

 • Ik heb gereageerd op een huurwoning via Huren in Holland Rijnland. Op welke plek sta ik?

  Als u gereageerd heeft via Huren in Holland Rijnland dan kunt u dit zelf zien door in te loggen op de website van Huren in Holland Rijnland. Bij "Mijn overzicht - Mijn Reacties" ziet u uw positie staan.

 • Ik wil graag mijn inschrijving voor Huren in Holland Rijnland splitsen of samenvoegen, wat moet ik doen?

  De splitsings- en samenvoegingsformulieren kunt u vinden op de website van Huren in Holland Rijnland. Dit formulier kunt u opsturen met een fotokopie van uw identiteitsbewijs of paspoort.

 • Ik zoek met spoed een woning, kan ik urgentie aanvragen?

  Als u in een noodsituatie verkeert, kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Dit kunt u doen bij één van de deelnemende corporaties in de regio Holland Rijnland. Het is belangrijk dat u dit doet bij de corporatie in uw eigen woonplaats. Bent u woonachtig in Lisse, Voorhout, Hillegom of Warmond? Dan helpt Stek u bij het aanvragen van de urgentie. Let wel, Stek bedoordeelt niet of u een urgentieverklaring toegekend krijgt. Dit beslist de urgentiecommissie van Holland Rijnland. De voorwaarden om voor een urgentie in aanmerking te komen vindt u hier.

 • Kan ik mijn inschrijfgegevens in Huren in Holland Rijnland wijzigen?

  U kunt de meeste van uw gegevens makkelijk zelf aanpassen wanneer u ingelogt bent op de website.

  In "Mijn gegevens" kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen, uw persoonlijke gegevens aanpassen, documenten uploaden, berichten lezen, informatie vinden over uw betalingen en betalingen verrichten en uzelf uitschrijven. U kunt de meeste van uw persoonlijke gegevens zelf veranderen, behalve uw voorletters, achternaam, geslacht en geboortedatum.

  Zorg dat uw gegevens actueel zijn. Staat er een oud (e-mail) adres of klopt het inkomen niet? U kunt daardoor aanbiedingen voor een woning missen!

  ___________________________________________________________________________

  Onderstaande gegevens kunt u niet online wijzigen:

  • naam
  • geboortedatum
  • geslacht
  • gegevens van de mede-inschrijver (u kunt de mede-inschrijver wel toevoegen)
  • inschrijfdatum
  • urgenties en indicaties

  Neemt u voor genoemde zaken contact op met Stek.

 • Op welke complexen is het jongerenbeleid van toepassing?

  Hillegom:

  Kortenaer/Maerten Trompstraat (2-kamerwoningen)
  Vinkenlaan (1-kamerwoningen)

  Lisse:

  Ooievaarstraat (gesplitste 2-kamerappartementen)
  Rembrandtplein (gesplitste 2-kamerappartementen)
  Voerman (2-kamerwoningen)

  Teylingen:

  Ganzenwei Warmond ( 1-kamerwoningen)
  Narcissenhof Warmond (1-kamerwoningen)
  Vlietwei Warmond (1-kamerwoningen)

 • Verhuurt Stek ook standplaatsen voor een woonwagen?

  In Lisse heeft Stek enkele standplaatsen en in Hillegom enkele standplaatsen met wagen.

  Als er een lege plek komt dan wordt zo’n plek bij verhuur geadverteerd via Huren in Holland Rijnland.

 • Wat gebeurt er na mijn reactie op een sociale huurwoning?

  Na de reactietermijn controleert Stek de geselecteerde kanididaten en geeft deze vrij. Als de selectie is vrijgegeven zijn de rangposities van alle woningzoekenden inzichtelijk via “Mijn Reacties” bij "Huren in Holland Rijnland”.

 • Wat gebeurt er nadat ik de woning heb geaccepteerd?

  Als u de eerste kandidaat bent ontvangt u een aanbieding per e-mail. In deze e-mail vragen wij u om vóór de volgende dag 15:00 uur uw persoonlijke gegevens bij ons in te leveren (niet ouder dan 3 maanden). Dit kan per mail, of u kunt langskomen bij ons op kantoor. Als u gaat samenwonen hebben wij deze gegevens ook van uw partner nodig. Vervolgens controleren wij uw gegevens met uw inschrijving bij Huren in Holland Rijnland.
  Let wel: na acceptatie van de woning toch weigeren?, dan moet de inschrijving weer gedeblokkeerd worden. De administratiekosten daarvoor zijn € 100.

 • Wat is een verhuurdersverklaring, en wanneer heb ik hem nodig?

  Wanneer u bij ons een woning wilt huren hebben wij van uw huidige verhuurder een verhuurdersverklaring nodig. In deze verklaring schrijft uw huidige verhuurder onder meer of er een betalingsachterstand is en of er bijvoorbeeld sprake is geweest van overlast. Een meeverhuizend persoon die een eigen zelfstandige woning huurt, moet ook een verhuurdersverklaring invullen. Welke verhuurdersverklaring u nodig heeft, leest u hieronder.

  Ik huur van Stek, maar ik verhuis naar een andere verhuurder.
  Als u van Stek huurt en verhuist nar een andere verhuurder, heeft uw nieuwe verhuurder een verhuurdersverklaring nodig. U vraagt bij uw nieuwe verhuurder een formulier op die door Stek wordt ingevuld.

  Ik huur van een andere verhuurder, maar ik verhuis naar Stek.
  Als u van een andere verhuurder huurt en naar Stek gaat verhuizen, heeft Stek een verhuurdersverklaring nodig. U vraagt een formulier aan bij Stek en laat deze door de nieuwe verhuurder invullen.

 • Wat is Huren in Holland Rijnland?

  Huren in Holland Rijnland is het woonruimte verdeelsysteem in de regio Holland Rijnland. Zoekt u een huurwoning in de regio Holland Rijnland, schrijft u zich dan in op de website van Huren in Holland Rijnland. Alle corporaties in deze regio plaatsen hun vrijkomende sociale huurwoningen op deze website.

  Dit zijn de gemeenten die onder Holland Rijnland vallen:

  • Agglomeratie Leiden: Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude;
  • Zuidelijke Bollenstreek: Katwijk, Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout;
  • Rijnstreek: Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop.

  De website biedt naast vrijkomende woningen ook bedrijfsruimtes, garages, parkeerplaatsen en bergingen. Dagelijks worden er nieuwe advertenties geplaatst.

 • Wat kost het om me als woningzoekende in te schrijven?

  Inschrijven kost u € 7,50. Jaarlijks betaalt u vervolgens € 7,50 voor het verlengen. Meer informatie kunt u vinden op de website van Huren in Holland Rijnland.

 • Hoe weet Stek mijn inkomen?

  Uw inkomen staat vermeld op uw Inkomensverklaring (IBRI) van de Belastingdienst. Dit is altijd het inkomen van het afgelopen jaar. Deze moet u inleveren bij ons als u een woning wilt huren. Is uw inkomen dat vermeld staat op de Inkomensverklaring intussen lager geworden? Dan kunt u dit aantonen met bijvoorbeeld uw meest recente salarisstrook. Deze levert u dan bij ons in.

 • Ik woon nu in een huurwoning die niet past bij mijn inkomen, moet ik deze verlaten?

  Nee. U kunt gewoon blijven wonen in uw huurhuis; lopende huurcontracten blijven gewoon geldig. Wilt u verhuizen? Dan gelden de nieuwe regels.

 • Kan ik voor elke woning die Stek adverteert in aanmerking komen?

  Nee dat is niet meer mogelijk. Woningcorporaties zijn sinds 1 januari 2016 volgens de wet verplicht om passend toe te wijzen. Hiermee wil de overheid voorkomen dat huishoudens met lage inkomens in te dure woningen terechtkomen. Bij het passend toewijzen van een huurwoning kijken we naar het inkomen en de gezinssamenstelling. Deze onderwerpen zijn van invloed op de huurtoeslaggrenzen. Zorg er daarom voor dat uw gegevens actueel zijn als u op een woning reageert. Voor de huidige huurders verandert er niets, voor woningzoekenden wel.

  Via deze link komt u op de website van de Rijksoverheid waar u meer informatie over passend toewijzen vindt.

 • Moet ik mijn huurwoning verlaten als ik boven de inkomensgrens kom?

  Nee, lopende huurcontracten blijven gewoon geldig.

 • Waarom krijgen statushouders wel een woning en wij niet?

  Alle corporaties zijn verplicht een aantal woningen toe te wijzen aan statushouders. Dit is een verplichting vanuit de Rijksoverheid en wordt aan gemeentes opgelegd.

 • Wat is de inkomensgrens voor een sociale huurwoning?

  Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, mag in 2020 uw inkomen niet hoger zijn dan €39.055 per jaar. Dit geldt voor het totale inkomen van alle personen binnen één huishouden. Voor een sociale huurwoning betaalt u nooit meer dan €737,14 per maand.

 • Wat is de maximale huurprijs voor een sociale huurwoning in 2019?

  De maximale huurprijs voor een sociale huurwoning is € 720,42 per maand voor wie een inkomen heeft van maximaal € 38.035,- (prijspeil 2018). Wie een hoger inkomen heeft, is aangewezen op het aanbod van huurwoningen in de vrije sector.

 • Wat is een IBRI-verklaring en hoe vraag ik deze op?

  De IBRI (IB60) is een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Op de verklaring is het verzamelinkomen vermeld. Het kenmerk van de inkomensverklaring kan zijn: IBRI-A, IBRI-B, IBRI-C, IBRI-D, IBRI-E, IBRI-F, IBRI-O en IBRI-V. Voorheen was het kenmerk IB60. Stek werkt alleen met de volgende kenmerken IBRI-D, IBRI-E en IBRI-F.

  U kunt de inkomensverklaring telefonisch aanvragen bij de Belastingdienst via 0800-0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand! Ook kunt u de verklaring online aanvragen door in te loggen op Mijn Belastingdienst. U heeft daarvoor uw DigiD nodig. U kunt uw inkomensverklaring dan direct downloaden.

Handige downloads en links

Gerelateerde documenten