Home > Over Stek > Nieuwsarchief > “Ik woon hier nu hartstikke fijn!”

“Ik woon hier nu hartstikke fijn!”

Op woensdag 10 oktober 2018 hebben bewoners van Het Havengebouw in Lisse met een feestelijke bijeenkomst de opening van het pand gevierd. In het gebouw aan de Ringvaart zijn veel oud bewoners van de Van Speykstraat gehuisvest. Jolanda Langeveld (wethouder gemeente Lisse) en Hans Al (bestuurder Woonstichting Stek) benoemden dat het geduld van de bewoners bij de start op de proef is gesteld, maar dat Het Havengebouw nu een fijne plek is om te wonen. Zeemanskoor “De Torren” zorgde voor de muzikale omlijsting.

Beschikbaar en betaalbaar

Met Het Havengebouw geeft Woonstichting Stek invulling aan haar ambitie om meer betaalbare woningen beschikbaar te hebben voor huurders met een smalle beurs. “Het is mooi om te zien dat 34 woningen worden bewoond door mensen uit de Van Speykstraat. We hebben hard gewerkt om er een prettige betaalbare woonplek van te maken” aldus Hans Al in zijn openingswoord. Wethouder Jolanda Langeveld -zelf oud bewoner van de Van Speykstraat- zei ook blij te zijn dat zoveel bewoners in deze buurt zijn gebleven.

Bewoners

Een feestelijk moment was er nog niet van gekomen aangezien de opstartfase kinderziektes kende. Omdat de meeste zaken zo goed als zijn opgelost, werd mede op aangeven van bewoners de bijeenkomst nu georganiseerd. “Ik woon hier hartstikke fijn” gaf een bewoner aan. De muzikale bijdrage was van Zeemanskoor “De Torren”.

Unieke plek

Het Havengebouw van Stek staat op een unieke plek aan de Ringvaart in Lisse en is onderdeel van het project ‘De Waterkanten’. Wonen aan het water en uitzicht over de polder maken deze appartementen zeer gewild. Het complex is gebouwd voor 55‑plussers en heeft dan ook de faciliteiten voor deze leeftijdscategorie zoals een lift, een centrale ruimte en brede deuren. Senioren uit Lisse, wonend in een eengezinswoning van Stek, konden gebruik maken van een speciale regeling. Op die manier was er de mogelijkheid in aanmerking te komen voor een appartement in Het Havengebouw.

Foto: Linda de Ruyter