Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Afgesproken prijzen vaak ter discussie

Afgesproken prijzen vaak ter discussie

De stijgende bouwkosten zorgen steeds vaker voor vertragingen bij nieuwbouw en onderhoudsprojecten. Soms zelfs voor het afhaken van ontwikkelaars en bouwbedrijven. “Het is eerder regel dan uitzondering, dat na het tekenen van het contract de afgesproken prijzen ter discussie worden gesteld.” zegt Hans Al, bestuurder van Woonstichting Stek.

 

Grens

Het beschikbaar hebben van voldoende woningen tegen een betaalbare prijs is voor Stek heel belangrijk. Op dit moment stijgen de prijzen in de bouwsector alleen zo hard, dat het moeilijk is om de balans tussen kosten en opbrengsten goed te houden. “We zouden het graag anders zien, maar dit is de realiteit. Wij willen graag meer sociale huurwoningen bouwen, maar wij moeten ook ons huishoudboekje op orde houden.” vervolgt Al.

(On)begrip

Stek begrijpt dat woningzoekenden en huurders deze situatie graag anders zien. “Het is voor huurders soms frustrerend om te zien dat het ene project wel doorgaat en het andere niet. Dat snappen wij heel goed.” zegt de bestuurder. Het laatste gedeelte van project ‘De Waterkanten’ in Lisse is een voorbeeld van een grote kostenverhoging, die Stek niet kan accepteren. Dit zou ervoor zorgen, dat de toekomstige huren onaanvaardbaar hoog worden. Stek blijft zich inzetten voor uitbreiding van haar bezit in sociale huurwoningen en houdt daarbij de kosten scherp in de gaten.

 

In de volgende uitgave van het huurdersmagazine Binnen komt een artikel over dit onderwerp.