Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Extra sociale huurwoningen voor De Waterkanten

Extra sociale huurwoningen voor De Waterkanten

De gemeente Lisse, Woonstichting Stek en vof De Waterkanten hebben nieuwe afspraken gemaakt over de laatste projectfase van De Waterkanten in Lisse. Stek bouwt één appartementengebouw met circa 72 sociale huurwoningen. Op zijn vroegst start de bouw na de zomer van 2021. “We gaan er een prachtige entree van de wijk van maken” zegt Jolanda de Vries, manager Woonservice van Stek.

 

Betaalbaar

Eind december tekenden de gemeente Lisse, vof De Waterkanten en Woonstichting Stek de vernieuwde afspraken. Het originele projectplan dateert uit 2010. De laatste fase kwam steeds meer onder druk door de alsmaar stijgende bouwkosten. Stek zou nu aanmerkelijk meer moeten betalen voor de bouw van de huurappartementen. Het beschikbaar hebben van voldoende woningen tegen een betaalbare prijs is voor Stek heel belangrijk. Nu de vernieuwde afspraken ondertekend zijn kan de laatste fase van project De Waterkanten worden ontwikkeld.

Meer woningen

De nieuwe afspraken vallen binnen het huidige bestemmingsplan en de opbrengsten blijven voor de gemeente gelijk. Daarnaast gaat Stek 70 à 74 sociale huurwoningen  realiseren, in plaats van de 56 huurwoningen uit het oude projectplan. Stek investeert extra geld in dit plan voor de realisatie van meer sociale huurwoningen. In het hele gebied heeft Stek straks 151 woningen gesloopt en 167 nieuwe sociale huurwoningen aan haar bezit toegevoegd. Dit is inclusief de 29 reeds gebouwde appartementen van ‘De Bonte Specht’ in de Poelpolder.

Planning

In het nieuwe plan, dat nu wordt uitgewerkt in tekeningen, ontwikkelt Stek voor eigen rekening en risico één appartementengebouw. In het originele plan was er was sprake van twee gebouwen. De ruimte rondom het gebouw wordt bestemd voor parkeren. Op zijn vroegst start de bouw na de zomer van 2021 en is de oplevering van de appartementen eind 2022. “We zijn blij dat het project nu op een verantwoorde manier kan doorgaan.” aldus De Vries. “Stek blijft zich inzetten voor meer sociale huurwoningen en houdt daarbij de kosten scherp in de gaten.”

De Waterkanten

Het project De Waterkanten is een gebiedsontwikkeling met in totaal circa 320 woningen in verschillende prijsklassen. Het omvat zowel huur- als koopwoningen. In de gebiedsontwikkeling zijn ook verschillende voorzieningen gerealiseerd: een nieuw sportcentrum inclusief zwembad en het nieuwe schoolgebouw voor het Fioretti College.

Meer informatie over de sociale huurwoningen van De Waterkanten: project de waterkanten