Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Help, ik kan mijn huis niet in!!

Help, ik kan mijn huis niet in!!

Een gesloten deur en uw sleutels liggen nog binnen of de sleutel breekt af in het slot. Wat te doen? Wij adviseren onze huurders in dit soort situaties altijd te bellen naar het algemene telefoonnummer van Stek. Ook in het weekend. Wij zorgen ervoor dat een betrouwbare vakman u tegen redelijke kosten komt helpen.

Oplichting

Wanneer u op internet zoekt naar een 24-uursspoedservice voor hulp, kunt u bedrogen uitkomen. Er zijn onbetrouwbare slotenmakers actief die misbruik maken van noodsituaties. Mensen worden geconfronteerd met torenhoge bedragen, slecht werk en zelfs intimidatie. Wij adviseren u dan ook niet zelf op zoek te gaan, maar contact op te nemen met Stek.

Tips

U besluit toch zelf een slotenmaker in te schakelen. Hoe herkent u een onbetrouwbaar bedrijf en voorkomt u een vervelende situatie?

  • Er wordt vaak geen duidelijke prijs via de telefoon gegeven. Bespreek vooraf de mogelijke kosten zoals voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag en materiaalkosten. Een betrouwbare slotenspecialist neemt eerst contact met u op wanneer de kosten hoger uitvallen dan afgesproken.
  • Let op de auto en de kleding. Een onbetrouwbare slotenmaker rijdt vaak in een auto zonder bedrijfslogo of met een buitenlands kenteken. Daarnaast draagt hij bijna nooit bedrijfskleding en heeft hij weinig gereedschap bij zich.
  • Controleer de factuur. Vaak werken onbetrouwbare slotenmakers met een standaard factuur die vooraf is opgesteld en waarop ook nog eens geen telefoonnummers staan. Het komt ook vaak voor dat ze hun klanten vragen om  de factuur te tekenen voor de werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Doe dit niet!
    Een slotenmaker kan u wel vragen om een vrijwaring te tekenen voordat uw deur geopend wordt.
  • Laat u niet misleiden door logo’s van slotenmerken op websites. Onbetrouwbare slotenmakers nemen deze over zonder dat zij partners zijn van deze merken.
  • Pas op voor bedrijven die werken als tussenpersoon met een landelijk netwerk van slotenmakers. Ze hebben niet altijd een 0900- of 0800-nummer, maar gebruiken ook regionale netnummers. Check of er adresgegevens op de site van de slotenmaker staan en kijk naar reviews.