Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Het Havengebouw in Lisse opgeleverd aan bewoners Van Speykstraat

Het Havengebouw in Lisse opgeleverd aan bewoners Van Speykstraat

Vanaf donderdag 15 juni leverde Stek de 42 nieuwbouwappartementen in het Havengebouw in Lisse aan de Ringvaart op. Vierendertig bewoners komen uit de oude Van Speykstraat-flats, die later dit jaar plaats gaan maken voor de nieuwbouw in het project. Om de doorstroming van sociale huurwoningen te bevorderen, verhuurt Stek de overige acht appartementen aan eigen huurders die een sociale huur-eengezinswoning in Lisse achterlaten. 

De driekamerwoningen zijn ruim (80 m2) en hebben een terras of balkon aan de Ringvaartzijde. Alle bewoners krijgen een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage.

Het Havengebouw maakt onderdeel uit van het grootscheepse project De Waterkanten in Lisse. Stek heeft hier 151 flatwoningen verdeeld over 5 flatgebouwen. Met de gemeente Lisse en de projectontwikkelaar VORM is afgesproken dat er ook weer 151 sociale huurwoningen worden teruggebouwd. Dit gebeurt op twee locaties: de wijk waar de huidige flatwoningen staan én in de wijk Poelpolder in Lisse: 10 eengezinswoningen in het gebied en 26 appartementen 'De Bonte Specht' in de wijk Poelpolder in Lisse.

Nadat alle bewoners uit de eerste twee flats verhuisd zijn, start de aannemer met de sloop van de eerste twee flats. Dit gebeurt in augustus 2017.