Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Het huishoudboekje van Stek

Het huishoudboekje van Stek

Woonbond, huren 10 % omlaag?
Volgens de Woonbond kunnen de huren van corporaties omlaag omdat er flinke winst op wordt gemaakt. Wij begrijpen dat dit vragen bij u oproept. Daarom leggen wij u graag onze kant van het verhaal uit.

Klopt het dat Stek flinke winst maakt?
Nee, Stek is een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk. 

Wij besteden uw huur en die van onze andere huurders aan het beheer en onderhoud van onze woningen. Het geld dat we overhouden, investeren we in nieuwe woningen en we verbeteren onze bestaande woningen hiermee. Vorig jaar heeft Stek 200 nieuwe huurwoningen opgeleverd. Daarnaast hebben we flink veel woningen gerenoveerd en energetisch verbeterd. Ook de komende jaren blijven we nieuwe woningen bouwen. Bestaande woningen maken we energiezuiniger, daarmee worden de energielasten voor onze huurders lager.

Betaalbaarheid voorop
Net zoals de Woonbond, zien wij dat veel huurders het financieel moeilijk hebben. Het leven wordt steeds duurder, maar het inkomen van veel huurders groeit niet even hard mee. Voor Stek staat betaalbaarheid dan ook voorop. We doen dit door niet de maximale huurprijs te vragen en als het ware een korting op onze huurprijzen te geven. Daarnaast hebben we vorig jaar geen huurverhoging doorgevoerd. Ook dit jaar maken we niet maximaal gebruik van de wettelijke mogelijkheden voor huurverhoging. Verder letten we goed op onze uitgaven en houden we onze kosten zo laag mogelijk.

Het huishoudboekje van Stek
Hieronder laten we graag zien hoe we onze euro’s besteden.