Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Jongeren hebben voordeel

Jongeren hebben voordeel

Stel: je bent 23 jaar en je wilt graag op jezelf gaan wonen. Regelmatig worden er leuke starterswoningen aangeboden. Jij reageert hier niet op, want als je een starterswoning wilt inruilen voor een grotere woning moet je weer lang wachten. Het lijkt jou verstandiger om te wachten tot je genoeg inschrijftijd hebt opgebouwd om gelijk een grotere woning te huren. Dit betekent wel, dat je voorlopig niet op jezelf kunt gaan wonen.

 

Oplossing: de jongerenwoning

Wij hebben een oplossing gezocht voor dit probleem en de jongerenwoning bedacht. Jongerenwoningen zijn sociale huurwoningen, die worden gereserveerd voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit de regio Holland Rijnland. Er wordt een tijdelijk huurcontract voor maximaal 5 jaar aangeboden.

Behoud inschrijfduur

Het voordeel van een jongerenwoning is dat de inschrijfduur bij Huren in Holland Rijnland (voorheen WoningNet) doorloopt, wanneer de woning wordt geaccepteerd. Normaal gesproken vervalt de inschrijftijd: na acceptatie van een woning word je uitgeschreven als woningzoekende en vervalt de opgebouwde inschrijftijd, omdat je een woning hebt gevonden. Bij een jongerenwoning loopt je inschrijftijd door en kom je eerder in aanmerking voor een andere woning. Bijvoorbeeld wanneer je een grotere woning nodig hebt wegens gezinsuitbreiding.

Voorwaarden

Je kunt een jongerenwoning huren als je voldoet aan de inkomenseisen voor een sociale huurwoning, tussen de 18 en 27 jaar oud bent en ingeschreven staat bij Huren in Holland Rijnland.

Lees meer informatie

Stek weet wat een thuis waard is!

Stek begrijpt dat ieder mens anders is en verschillende wensen en behoeften heeft. Deze veranderen ook in de tijd, bijvoorbeeld wanneer je als jongere een relatie krijgt. Samen zoeken we een goede woning en geven we invulling aan woonwensen. Want fijn wonen maakt dat een huis een thuis wordt.