Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Magneetplekken met ‘rommel’

Magneetplekken met ‘rommel’

“Ik vind het zo’n gedoe: iedere dag mijn fiets in de berging zetten.” We zien vaak fietsen, brommers en scootmobielen in trappenhuizen, op de galerij of in grote getalen voor een entree staan. Met onveilige situaties als gevolg, die ook nog eens het uiterlijk van de buurt ontsieren. En dan nog maar niet denken aan brand…..

Rommel trekt rommel aan

Andere ruimtes van rommel zijn vuilcontainers, gangen van berging en algemene ruimtes. Het gaat goed zolang bewoners en omwonenden zich verantwoordelijk voelen voor het wel en wee van de buurt. Zodra men het idee heeft dan de ander ‘het wel opruimt’ gaat het mis. Ongetwijfeld niet expres, nee zeker niet! Het gebeurt gewoon.

Brandveiligheid

Misschien nog wel het belangrijkste argument om vrije trappenhuizen, galerijen en andere openbare ruimtes te hebben, is de brandveiligheid. Je moet er toch niet aan denken dat door jouw rommel je buren niet op tijd kunnen vluchten bij brand. Of dat andere hulpdiensten niet naar je toe kunnen komen omdat de toegang versperd is. Elkaar hieraan helpen herinneren kan heel goed werken.

Schoon blijft schoon

Maar hoe kan je opstapeling van rotzooi voorkomen? Zet na gebruik, je fiets, brommer of scootmobiel direct weer op de juiste plek. Gooi een volle vuilniszak direct weg. Dat klinkt simpel, en dat is het ook! Wanneer je spullen direct weer opruimt en niet “even” voor de deur of op de galerij zet, blijft het leefbaar en veilig.