Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Nieuwbouw appartementen Stek ‘nul op de meter’

Nieuwbouw appartementen Stek ‘nul op de meter’

Woningcorporatie Stek uit Lisse bouwt dit najaar in Voorhout 18 sociale huurappartementen die volledig energieneutraal zijn. Deze zogenoemde ‘nul op de meter’-woningen zijn bestemd voor mensen met een maximaal inkomen tot de huurtoeslaggrens. Voor eenpersoonshuishoudens is dit € 22.200 en voor twee- en meerpersoonshuishoudens is dit € 30.150 per jaar (prijspeil 2017).

Het gebouw dat ‘Huuske van Hooghkamer’ heet, levert niet alleen voldoende energie op om de woningen en het gebouw te voorzien, het levert ook energie terug aan het net.  

Kleine portemonnee

Stek zet met Huuske van Hooghkamer in op betaalbare huurwoningen voor mensen met een kleinere portemonnee. Het gebouw is doelmatig van opzet en voorzien van alle duurzaamheidsmaatregelen die zorgen voor een lagere energienota voor de huurder. Er is geen lift en de driekamerwoningen zijn compact met 65 m2 gebruiksoppervlakte.

‘Er is meer behoefte aan verschillende soorten woningen’, aldus Stek-bestuurder Hans Al. ‘Met dit plan maken we kleinere, milieuvriendelijke en betaalbare woningen in de gemeente Teylingen.’

Dak wekt energie op

Het woongebouw heeft drie verdiepingen en heeft een zonnedak met zonnepanelen. Deze wekken meer energie op dan er normaal nodig is voor het verwarmen van een huis en het gebruik van het huishouden. Alle energie: dus ook warm water en elektriciteit. Naast dit zonnedak is het gebouw optimaal geïsoleerd, is er HR+++ glas en een warmtepomp met warmte-/koudeopslag waarbij gebruik gemaakt wordt van bodemwarmte. Voor de gevel wordt gebruik gemaakt van FSC-hout en er is led-verlichting in de gemeenschappelijke ruimten. Via daklichten komt er voldoende licht in de centrale hal. Om oververhitting tegen te gaan in de zomer worden er grote overstekken van het dak geplaatst.

artist impression Huuske van Hooghkamer Voorhout

Betaalbaar

Met een huurprijs van €592,- per maand zijn de driekamerappartementen betaalbaar voor mensen met een inkomen tot de huurtoeslaggrens. Bij de toewijzing wordt ook gekeken naar de gezinssamenstelling en leeftijd, zodat er passend wordt toegewezen.

In plaats van de normale energierekening betaalt elke bewoner straks een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) aan Stek, maar deze is een stuk lager zijn dan de normale energierekening. Dat betekent een enorme besparing voor de toekomstige huurders.

WoningNet

De bouw van het Huuske van Hooghkamer start in het najaar van 2017. De oplevering staat in de zomer van 2018 gepland.

In het voorjaar worden ze geadverteerd op WoningNet. Alleen mensen die in geschreven staan bij WoningNet en aan de voorwaarden voldoen kunnen reageren.

 

Handige downloads en links

Gerelateerde documenten