Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Stek betrekt stakeholders bij nieuw ondernemingsplan

Stek betrekt stakeholders bij nieuw ondernemingsplan

In 2017 presenteert Stek een nieuw ondernemingsplan voor de komende vijf jaar. Het huidige plan stamt uit 2012 op loopt dit jaar af. Tijd voor een nieuw plan. Geënt op de wereld van nu. En op die van de toekomst. Andere regels en wetten, digitalisering, veranderende behoeften bij klanten, andere relaties met stakeholder en een veranderende markt.

Wat is de rol van Stek in de Bollenstreek? Wat zou die moeten zijn? Verandert die in de toekomst?

Er moeten keuzes worden gemaakt. Keuzes die Stek niet meer zelfstandig kan of wil maken. Stek heeft via het ‘Stek Corporatiespel’ de stakeholders onlangs bevraagt over allerlei keuzes die gemaakt moeten worden. De eerste groep stakeholders waren de wethouders en beleidsmedewerkers van Lisse, Hillegom en Teylingen. De tweede groep was de vertegenwoordiging van de huurders, de Huurders Belangen Vereniging Bollenstreek (HBVB).

Spel

Het corporatiespel is een kaartspel wat bestaat uit 85 kaarten waar per kaart één term op staat. Iedere term is representatief voor een woon-aspect waar Stek mee te maken heeft.

Iedere deelnemer aan het spel krijgt vier kaarten, met per kaart een term. De overgebleven kaarten liggen op een stapel op de tafel. De deelnemer die aan de beurt is pakt van de stapel een nieuwe kaart. Staat hier een term op welke de deelnemer belangrijker vindt dan één van de termen die hij op zijn vier kaarten heeft staan, dan moet hij een ‘onbelangrijkere’ kaart bij de stapel op tafel leggen. Zo houdt iedere deelnemer vier kaarten over.

Op deze manier worden alle deelnemers, vanuit hun eigen discipline, uitgedaagd en geprikkeld om goed na te denken over zijn of haar keuzes. Deze moeten ook nader toegelicht worden aan de overige deelnemers.

In de laatste ronde wordt er aan de deelnemers gevraagd drie kaarten weg te leggen om zo af te sluiten met één kaart die zij het meest representatief en belangrijk vinden.

Conclusies

Stek kan met al deze uitkomsten conclusies trekken en haar koers verder bepalen op basis van wat de ‘buitenwereld’ van de Bollenstreekse corporatie verwacht.

Naast deze ludieke en effectieve manier om voldoende ingrediënten te krijgen voor een nieuw ondernemingsplan, creëert het ook draagvlak onder de diverse stakeholders.

Handige downloads en links

Gerelateerde documenten