Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Stek neemt woningen van Ymere over in Hillegom en Sassenheim

Stek neemt woningen van Ymere over in Hillegom en Sassenheim

Per 1 november 2019 neemt Woonstichting Stek 48 woningen van Ymere over. In Sassenheim wordt appartementen­gebouw ‘Uiver’ met 32 woningen aan het bezit toegevoegd. In Hillegom gaat het om 16 appartementen aan het Wilhelminaplantsoen. “Deze aankoop is een welkome uitbreiding van de beschikbaarheid van betaalbare sociale huurwoningen in deze twee gemeenten.” zegt bestuurder van Stek Hans Al. Stek heeft over de aankoop overleg gehad met de gemeenten en de huurdersorganisatie.

 

Stek wil meer betaalbare sociale huurwoningen voor woningzoekenden in haar portefeuille. Dat gebeurt door zelf projecten te ontwikkelen en te bouwen, maar ook via het kopen van bestaande woningen. In de nieuwe Woningwet staat, dat woningcorporaties de focus op het eigen werkgebied moeten leggen. Stek kan deze woningen aankopen, omdat Hillegom en Sassenheim buiten het focusgebied van Ymere vallen. Ymere concentreert zich op de regio Amsterdam.

Stek neemt huurcontracten ongewijzigd over

Bij de aankoop is onder andere afgesproken, dat Stek de huurcontracten ongewijzigd overneemt. Ymere draagt de woningen op 1 november 2019 over aan Stek. Voor de huurders verandert er niet veel. Zij kunnen gewoon in hun huis blijven wonen. Woonstichting Stek is voor een groot aantal huurders overigens geen onbekende: zij is namelijk al een aantal jaren verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de Ymere-huurwoningen in Hillegom.