Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Uitzending Kassa brandgevaar CV-ketels

Uitzending Kassa brandgevaar CV-ketels

Op zaterdag 16 maart 2019 kwam in een uitzending van het televisieprogramma Kassa een onderzoek naar het brandgevaar bij CV-ketels van Agpo Ferroli aan de orde. Stek heeft ongeveer 160 Agpo Ferroli-ketels in haar woningen. Deze huurders ontvangen een brief met nadere informatie. Bij Stek zijn geen gevallen van brand bekend met deze ketels.

 

Type

Het gaat om ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Al in 2009 werd duidelijk dat onderdelen van deze ketels moesten worden aangepast of vervangen. Bij het reguliere onderhoud (eens per twee jaar) zijn deze onderdelen gelijk aangepast of vervangen. Ook heeft Energiewacht aangepaste werkinstructies voor deze ketels.

Geen direct risico

Al onze CV-ketels worden regelmatig gecontroleerd en bij Stek is er geen sprake geweest van gevaarlijke situaties. Dit neemt niet weg dat wij de uitkomsten van het onderzoek zeer serieus nemen. De komende tijd bekijken wij wat we gaan doen met de Agpo Ferroli ketels in onze complexen.

CV-ketel laten controleren?

Bent u huurder van Stek, in het bezit van een Agpo Ferroli ketel en hier niet gerust op? Heel begrijpelijk. Als u vragen hierover heeft kunt u contact opnemen met Energiewacht. Zij zijn bereikbaar via het e-mailadres: info@ewacht.nl of via telefoonnummer 088 555 3000 (lokaal tarief), op werkdagen tussen 8:00 uur en 20:00 uur. En op zaterdag van 8:00 uur tot 17:00 uur. 
Uiteraard kunt u ook met vragen contact met ons opnemen via 0252 430 500.


Afbeelding oudere modellen