Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Verbeteronderhoud woningen Voorhout kan starten

Verbeteronderhoud woningen Voorhout kan starten

Heembouw gaat in augustus voor Stek starten met verbeteronderhoud in de Meidoornrode en de Bloemenschans in Voorhout. De woningen gaan naar energielabel A. Zo goed als alle huurders hebben een akkoord gegeven op de werkzaamheden. Huurders kunnen ervoor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen.

 

De woningen zijn gebouwd in het begin van de jaren 80. In die tijd werden andere eisen gesteld aan bijvoorbeeld isolatie dan nu. Het doel van dit verbeteronderhoud is het verlagen van het energieverbruik en het verbeteren van wooncomfort. Totaal worden 56 woningen aangepakt.

Verbetering en onderhoud

Dit project bestaat uit verbeter- en onderhoudswerkzaamheden. Zo worden onder andere de daken (na)geïsoleerd en waar nodig de beglazing vervangen door HR++glas met nieuwe ventilatieroosters. Daarnaast krijgt iedere woning een nieuw ventilatiesysteem, dat is voorzien van een CO2- en een vochtmeter. Onder de noemer algemeen onderhoud worden waar nodig, dakpannen en dakgoten vervangen, raamdorpels opnieuw gevoegd en houten kozijnen geschilderd. Daarnaast worden diverse onderhoudswerkzaamheden aan de galerij en de gevel uitgevoerd.

Besparen

De maatregelen zorgen bij gelijk gedrag voor minder energieverbruik. Stek vindt het belangrijk de woningen energiezuiniger te maken en wil hiermee bijdragen aan betaalbare woonlasten voor huurders. Huurders die dat wensen, kunnen zes zonnepanelen op hun woning laten plaatsen. Deze worden direct aangesloten op de energiemeter en de opbrengst is geheel voor de huurder.

Heembouw

De afgelopen weken heeft Heembouw -in samenspraak met Stek- alle huurders in een persoonlijk gesprek de plannen uitgelegd. Zo goed als iedereen heeft zijn akkoord gegeven op de voorgestelde werkzaamheden. Het streven is om voor de kerst klaar te zijn.