Home > Over Stek > Nieuwsarchief > Zonnepanelen zorgen voor besparing

Zonnepanelen zorgen voor besparing

Op de flats van de Ooievaarstraat en Rembrandtplein in Lisse liggen nu totaal 855 zonnepanelen die gezamenlijk jaarlijks 257.559 kwh stroom opwekken. Benieuwd hoeveel CO2 uitstoot daarmee wordt bespaard? Bekijk de video over de installatie en de reacties van huurders.

 

Het plaatsen van zonnepanelen is een van de manieren om woonlasten voor langere tijd stabiel te houden. Het bedrijf Lens heeft in opdracht van Stek de flats van de Ooievaarstraat en Rembrandtplein uitgerust met zonnepanelen. Bestuurder Hans Al daarover: “In ons hele werkgebied ligt ongeveer 12.000 m2 zonnepanelen op woningen en flats. Dat is 25% van onze woningvoorraad. Wij willen de komende jaren zoveel mogelijk huizen en wooncomplexen van zonnepanelen voorzien.”

Besparen

De huurders van de flats hebben een aanbod gekregen om elektriciteit van de zonnepanelen te ontvangen. Tot nu heeft 45% van de bewoners gebruik gemaakt van dit aanbod.  Een bewoner ontvangt jaarlijks 800 kWh tegen een maandelijks bedrag in de servicekosten van € 9,-. De elektriciteit van de zonnepanelen kost de huurder minder dan elektriciteit van het net. De besparing op de woonlasten is per saldo zo’n € 60,- op jaarbasis.

Meedoen

Bewoners van de flats die niet gelijk hebben gekozen voor zonne-energie, kunnen nog steeds meedoen, omdat de aansluitingen al zijn aangebracht. Woont u in een van deze flats en wilt u gebruik maken van de zonnepanelen? Stuur een bericht naar info@stek-wonen.nl met als onderwerp ‘Zonnepanelen’ en onder vermelding van uw naam en adres. Dan nemen wij contact met u op.