Verzekeringen en aansprakelijkheid

Schade in of aan uw woning? Met de juiste verzekeringen voorkomt u financiële tegenvallers. Heeft u schade aan uw woning door bijvoorbeeld brand, storm of lekkage? Hieronder leest u wat wij u adviseren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Schade aan bezittingen

Wij adviseren u om hiervoor een inboedelverzekering af te sluiten. U bent namelijk zelf verantwoordelijk. Denk hierbij aan schade aan meubels, vloerbedekking, laminaat, maar ook behang en schilderwerk vallen hieronder. Neem in deze situatie contact op met uw inboedelverzekeraar. Ook als de schade is ontstaan door een lekkage of brand.

Zelf aangebrachte veranderingen

Als u zelf veranderingen in uw woning heeft gedaan, is het verstandig deze mee te verzekeren. Dit kan via een zogenaamde huurderbelangclausule in uw inboedelverzekering. Hiermee verzekert u voorzieningen die door uzelf zijn aangebracht of zijn overgenomen van de vorige bewoner. Denkt u daarbij aan keuken, badkamer, betimmeringen, een schuurtje of rolluiken.

Iemand anders veroorzaakt schade

Is schade aan uw eigendom veroorzaakt door een medewerker van Stek of door iemand die in onze opdracht werkte? Meld de schade eerst bij uw inboedelverzekeraar. Vergoeden zij de schade niet? Dan kunt u deze melden via ons contactformulier. Graag ontvangen wij bij de melding extra informatie:

  • foto's van de schade;
  • een aankoopbon, bankafschrift of offerte met de hoogte van de schade;
  • de brief van uw verzekeraar waarin staat dat zij de schade niet vergoeden.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering vergoedt schade die u of uw gezinsleden veroorzaken aan goederen van derden. Wij raden u sterk aan een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De meeste mensen in Nederland hebben zo’n verzekering.