Prettig wonen

Wij hechten veel waarde aan een fijne, gezellige woonomgeving waarin u prettig woont.

Daarom hebben wij een aantal woonregels gemaakt, zodat iedereen prettig kan wonen. Deze algemene woonregels gelden voor al onze huurders. Sommige regels zijn niet van toepassing voor huurders van een eengezinswoning.

We willen de buurt graag zo schoon en netjes mogelijk houden

Daarom vragen wij u het huisvuil in de daarvoor bestemde containers weg te gooien. Grofvuil kunt u gratis laten ophalen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met uw gemeente in de Bollenstreek. U kunt het ook zelf gratis aanleveren bij de milieustraat. Wilt u het afval pas op de ophaaldag tussen 6.00 en 7.30 uur aan de straat zetten? Daarmee voorkomen we vandalisme en brandstichting. Zet u het afval toch al de avond ervoor aan de straat? Dan kunt u een boete krijgen.

Plak een ‘nee-nee sticker’ op uw brievenbus

Als u geen folders wilt ontvangen, plak dan een sticker op uw brievenbus. Rondslingerende folders leiden vaak tot overlast. De sticker is gratis verkrijgbaar bij uw gemeente.

Rook niet in de algemene ruimten en in de lift

Hiermee sluiten we aan op de algemene wetgeving over roken in openbare ruimtes. Daarnaast voorkomt het vervuiling van deze plaatsen.

Houd poorten, deuren, gangen, portieken en galerijen vrij

Bij brand of andere noodsituaties wilt u natuurlijk snel uw woning kunnen verlaten. Daarom is het belangrijk om de algemene ruimten van het gebouw vrij te houden. Zorg ervoor dat ook de poort of het steegje naast uw woning vrij is. Vuilniszakken horen niet thuis in het portiek, op de galerij of in de bergingsgang. Ook niet voor een uurtje. Dat geldt ook voor andere spullen zoals dozen, grofvuil, fietsen, brommers en kinderwagens.

Sluit entreedeuren van de hoofdingang en bergingsgang goed af

Daarmee voorkomt u ongewenst bezoek. Wilt u niet dat er ongewenste personen in het gebouw rondlopen? Open de deur dan alleen voor uw eigen bezoek.

Voorkom overlast van huisdieren

Als uw huisdier zijn behoefte doet in of rondom het gebouw ruim het dan netjes op.

Houd algemene ruimten schoon en netjes

Dat is voor iedereen prettig. Als huurder bent u dan ook verplicht om uw bijdrage te leveren aan het schoonhouden van het portiek en de bergingsgangen. Probeer hierover met uw buren afspraken te maken. Ziet u dat iemand de boel verwaarloost, dan mag u diegene daar best op aanspreken. Heeft dit geen effect, neemt u dan contact met ons op.

Meld het bij ons als er iets kapot is

Of als u bijvoorbeeld graffiti aantreft. Een woonomgeving waar alles onbeschadigd en netjes is woont namelijk wel zo prettig en veilig! Denk niet ‘mijn buren bellen wel’, maar bel zelf. We ontvangen liever een reparatie te veel dan te weinig.