Onderhoudsprogramma

Wij zorgen voor het onderhoud dat nodig is om de kwaliteit van de woning op peil te houden. Zodat de woning er goed uit blijft zien. Hiervoor werken wij met meerjarenplanningen. Niet al het onderhoudswerk is ieder jaar nodig. We spreken daarom van planmatig onderhoud.

Hoe weet ik wanneer het onderhoud plaatsvindt?

Wij brengen u op de hoogte voordat de onderhoudsmedewerkers starten. In een brief leggen wij uit wat er gedaan wordt, hoe lang het gaat duren en welke bedrijf de opdracht voor ons uitvoert. De aannemer of installateur maakt zelf de afspraken over de datum en het tijdstip met de bewoners.

Veelgestelde vragen

Onderhoud aan uw mechanische ventilatie wordt doorgaans 1 keer per 4/5 jaar uitgevoerd. Wanneer uw mechanische ventilatie van onderhoud moet worden voorzien neemt het desbetreffende bedrijf contact met u op. Het is niet mogelijk om eerder onderhoud te laten verrichten aan uw mechanische ventilatie. Indien er iets defect is, kunt u contact opnemen. 

De liftinstallatie in uw complex wordt doorgaans 2 tot 4 keer per jaar onderhouden. Dagelijks monitoren desbetreffende bedrijven de technische staat van de lift en kunnen waar nodig op afstand onderhoud uitvoeren. 

Automatische deuren worden doorgaans 1 keer per jaar onderhouden. 

Hoe vaak uw CV-ketel wordt onderhouden is afhankelijk van het soort CV-ketel dat u heeft. Het onderhoudsbedrijf maakt voor onderhoud een afspraak met u.

  • Gesloten CV-toestel worden 1 keer per 3 jaar onderhouden. Dit zijn VR ketels, HR ketels en warmtepompen
  • Open CV-toestel worden 1 keer per jaar onderhouden. Dit zijn moederhaarden en geisers

Hydrofoorinstallaties worden doorgaans 1 keer per jaar onderhouden.