Tuinonderhoud

Uw tuin is onderdeel van het straatbeeld.

U mag uw tuin helemaal inrichten naar uw eigen smaak. Maar wij vinden het wel belangrijk dat uw straat en buurt er verzorgd uitzien. En daarbij hoort ook het onderhouden van uw tuin. Daar bent u zelf verantwoordelijk voor. Is uw tuin niet netjes? Dan spreken wij u daar op aan.

Wie onderhoudt de gemeenschappelijke tuinen?

De gemeenschappelijke tuinen rondom onze flats en appartementsgebouwen worden door een hovenier bijgehouden. U betaalt hier samen met de andere bewoners voor in de maandelijkse servicekosten.

Stek levert maximaal 1x per jaar gratis ophoogzand en/of zwarte grond. U kunt telefonisch aangeven hoeveel kub zand u nodig heeft. Stek zet de bestelling uit naar de leverancier. 

Met de volgende dingen dient u rekening te houden:

  • Stek neemt teveel besteld zand niet terug 
  • Er wordt bij te weinig besteld zand, niet extra geleverd
  • Het zand wordt gestort en niet in zakken geleverd
  • Nadat u de bestelling heeft doorgegeven dient u zelf contact op te nemen met de firma om afspraken te maken over de dag en plaats van de levering
  • Er geldt een minimale afname van 1 m3 ophoogzand/tuinaarde en een maximum van 5 m3 ophoogzand/tuinaarde

Wilt u weten hoeveel kub zand u nodig heeft kunt u dat als volgt uitrekenen:

Stel, het deel van uw tuin dat u wilt ophogen is 3 meter lang en 5 meter breed. U wilt uw tuin ophogen met 10 centimeter zand, dan heeft u 3m x 5m x 0,1m = 1,5 m3 (kub) zand nodig. 1 m3 zand is 16 kruiwagens

Heeft u vragen over het tuinonderhoud of wordt het tuinonderhoud niet naar behoren uitgevoerd dan kunt u dit doorgeven aan Stek. Wij stellen de wijkbeheerder hiervan op de hoogte. De wijkbeheerder komt poolshoogte nemen. 

U heeft geen kapvergunning nodig tenzij de boom in uw tuin een beschermde boom is. Wilt u weten welke bomen onder beschermde bomen vallen, dan kunt u met de gemeente bellen in uw woonplaats.