Huurachterstand

Ik kan mijn huur niet betalen, wat moet ik doen? Neem contact met ons op. Laat (huur)achterstand niet oplopen.

Wat is (huur)achterstand?

Als u een opstaande factuur heeft waarvan de betaaldatum is verstreken, dan is dat achterstand. Dit geldt voor niet alleen voor de huur, maar ook voor andere facturen die u van Stek ontvangt.

Betalingsregeling

Wij gaan graag met u in overleg en kijken samen naar een mogelijke betalingsregeling. 
Goed om te weten: Een betalingsregeling is erop gericht om de achterstand in betalen weg te werken. Daarnaast blijft u de gebruikelijke huur betalen.

Mijn Stek

U kunt zelf via Mijn Stek een betalingsregeling afsluiten. Dit kan alleen als u in de afgelopen twee jaar geen betalingsregeling gehad bij Stek en u geen lopende deurwaarderszaak of een schuldregeling heeft. U kunt alleen een regeling treffen voor de lopende maand of voorafgaande maand als de lopende maand betaald is. Voldoet u niet aan deze voorwaarden, neemt u dan contact met ons op.
Goed om te weten: Als een betalingsregeling heeft, blijft u ook de lopende huur betalen. Doet u dit niet, dan bouwt u een nieuwe betaalachterstand op. Wij stoppen in dat geval de lopende betalingsregeling.

Geldfit

Niet meer uitgeven dan op de rekening staat is best een uitdaging. Stek en Geldfit werken samen om uw geldzaken fit te houden. Of om ze fit te krijgen. Geldfit werkt samen met veel gemeenten, bedrijven en hulporganisaties samen. Zo kan zij huurders altijd in contact brengen met een organisatie in de buurt.
> meer informatie over Geldfit
> naar Geldfit

Vervolgstappen

Bij een acherstand kunt u te maken krijgen met verdere acties.

> naar vervolgstappen bij achterstand