Wie wij zijn

Wij zijn Stek en wij zijn van wonen in de Bollenstreek. We zijn er voor mensen die op zoek zijn naar een huis dat bij hen past. En dat ze kunnen betalen. Een huis waarvan zij een thuis maken, een ankerplaats in hun leven. Een plek waar kinderen dromen over hun eigen leven, straks als ze groot zijn. Met meer dan 11.000 wooneenheden maken we het verschil voor de inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Vandaar ons motto: Stek, je huis, je thuis.

Samen op weg

Wij zijn van wonen in de Bollenstreek. Een simpel zinnetje waarachter een wereld schuilgaat. Wonen is veel meer dan alleen een dak boven je hoofd. Wonen geeft veiligheid en comfort. Wonen is onderdeel zijn van een woonblok, galerij, straat of buurt. Met buren, met gelijkgestemden en mensen uit andere windstreken. Wonen is ook levendigheid en sociale contacten. Wonen is op je balkon zitten, of in je tuin, of op een bankje in een park. Wonen is ontspannen. Daarom betekent een woning heel veel voor mensen.

De fusie van Vooruitgang, Stek en Noordwijkse WoningStichting op 15 februari 2020 levert een daadkrachtige corporatie op voor de Bollenstreek, genaamd: Stek. Een corporatie die zich ten volle inzet voor fijne, betaalbare woningen in de Bollenstreek.

Je huis, je thuis

Wij zijn er voor de verpleegkundige, de bouwvakker en de lerares. Wij zijn er voor de kinderen die op straat voetballen. En voor de oude mevrouw die achter de ramen een oogje in het zeil houdt. We zijn er voor de statushouders die op zoek zijn naar vaste grond onder de voeten. En voor alle buurtbewoners. We zijn er voor alle mensen die een huis bij ons huren. We zijn er voor mensen die op zoek zijn naar een huis dat bij hen past en dat ze kunnen betalen. Een huis waarvan zij een thuis maken, een ankerplaats in hun leven. Een plek waar kinderen dromen over hun eigen leven, straks als ze groot zijn. Vandaar ons motto: Stek, je huis, je thuis.

Samen sterker

Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen in de Bollenstreek. Daarom investeren we in huizen én in wijken en dorpen. Dat doen we samen. We bouwen mee aan prettige, leefbare wijken waar het fijn wonen is. Onze drijfveer zit niet in stenen, maar in de mensen die op ons rekenen. Een oudere die zelfstandig wil blijven wonen. Het gezin dat elk dubbeltje moet omkeren. De jongere die van zijn eigen huis droomt, maar daar veel te lang op moet wachten. Of het gepensioneerde stel dat de ene na de andere buur ziet vertrekken.

Elke tijd en elke wijk kent eigen woonvraagstukken. Dat vraagt een lokale aanpak. Wij weten wat er speelt, want we komen bij heel mensen achter de deur. Voor reparaties, onderhoud, aanpassingen of soms naar aanleiding van een klacht over vervuiling, vernieling of zomaar een ongerust telefoontje. Dat is een bijzondere positie. Sociale problemen pakken we samen met de huurders, gemeente, zorgverleners of de wijkagent op. Samen lossen we het op. We kunnen niet alles zelf, maar samen met onze huurders en maatschappelijke partners krijgen we veel voor elkaar.