UPDATE CORONA: WIJZIGING DIENSTVERLENING IVM AANGESCHERPTE REGELS

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten voor huurders.

Laat een proefberekening maken bij de Belastingdienst.

Via Mijn Stek kunt u uw huurprijs met servicekosten opvragen. Deze gegevens heeft u nodig voor de aanvraag of wijziging bij de Belastingsdienst.

> Mijn huuropbouw

Zij controleren of u recht heeft op huurtoeslag. Heeft u recht op huurtoeslag? Vraag het dan bij de Belastingdienst aan. De voorwaarden voor huurtoeslag leest u op de website van de belastingdienst.

Waar is de huurtoeslag op gebaseerd?

Uw huurtoeslag is gebaseerd op de netto huur van uw woning, plus een gedeelte van de servicekosten. De volgende servicekosten worden namelijk tot maximaal € 12,- meegeteld in de rekenhuur:

  • schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten;
  • energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten en lift.

Op Mijn Stek kunt u zien welke bedragen voor u gelden.

> naar Mijn Stek

Dat kunt u nakijken op de website van de Belastingdienst. Uw inkomen en de huurprijs zijn daarvoor bepalend. De rekenhuur ziet u in de woningadvertentie. Dat is de huurprijs die de Belastingdienst gebruikt voor de berekening.

Ja. Wij geven de nieuwe huurbedragen direct door aan de Belastingdienst. De Belastingdienst past deze bedragen pas in december aan bij de nieuwe beschikking van januari. Dit gebeurt wel met terugwerkende kracht. Voor verder informatie hierover verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst

Gaat de huurtoeslag ook omhoog bij de huurverhoging op 1 juli?
Nee, de toeslag wordt niet direct aangepast. Het bedrag dat u maandelijks ontvangt blijft hetzelfde. Begin volgend jaar krijgt u van de Belastingdienst een definitieve berekening van het voorafgaande jaar. Daarin is de jaarlijkse huurverhoging wel verwerkt.