Doorstromen

Doorstroming en beweging op de sociale woningmarkt is een belangrijk thema. Als het inkomen of de (gezins)situatie verandert, willen huurders vaak wel verhuizen, maar lukt dat niet altijd. Stek helpt huurders die willen doorstromen met advies en praktische hulp.

Meer woningen voor gezinnen

De doorstroomadviseurs hebben als doel meer sociale huurwoningen beschikbaar te krijgen voor gezinnen.Om dit te realiseren richten zij zich op: 

  • het helpen en ontzorgen van huurders/senioren die vanuit een sociale huurwoning willen verhuizen;
  • financieel maatwerk in specifieke gevallen om doorstroming mogelijk te maken;
  • het matchen van vraag en aanbod om doorstroming te bevorderen.

Hillegom, Lisse of Teylingen

Huurders in Hillegom, Lisse of Teylingen die vragen hebben over doorstromen, kunnen contact opnemen met Jolanda Bouckaert. Bel naar het algemene nummer van Stek: 0252-430 500 of vul het contactformulier in. 

Noordwijk

Om huurders in Noordwijk te ondersteunen hebben Woonstichting Stek of Woningstichting Sint Antonius van Padua met de gemeente Noordwijk een doorstroomadviseur aangesteld: Anita Heemskerk.
In gesprek?

Op woensdagen is Anita Heemskerk telefonisch bereikbaar: 06 - 86 86 76 62. Twee keer per maand is op woensdagochtend een inloopspreekuur:

  • Iedere eerste woensdag van de maand 10.00 tot 11.00 uur bij boekhandel Van der Meer, De Keuvel 1. Dit is een duo-spreekuur met sociaal makelaar Roy van Schie van Welzijn Noordwijk.
  • Iedere derde woensdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijkerhout bij Voor ieder 1, Via Antiqua 23.

lees meer in de folder doorstroomadviseur Noordwijk

 

Wie zijn onze doorstroomadviseurs?

Naast haar werk als doorstroomadviseur werkt Anita Heemskerk al jarenlang als verhuurmakelaar bij woningcorporatie Dunavie in Katwijk. Daar heeft zij ervaring opgedaan als doorstroomadviseur en mensen begeleid bij de verhuizing naar een passende woning. “Ik let altijd op praktische bezwaren, emotionele hobbels en/of kosten die een verhuizing misschien in de weg staan. Wat mij betreft is verhuizen nooit een verplichting.”

Jolanda Bouckaert werkt al een aantal jaar als verhuurmakelaar bij Stek. In haar nieuwe rol als doorstroomadviseur gaat Bouckaert huurders ondersteunen bij het nemen van de beslissing om te verhuizen. Samen met de mensen zet ze de voor- en nadelen van verhuizen op een rijtje. “De wens van de huurder staat bij mij voorop en ik help mensen graag om de juiste woning te vinden. Ik vind het belangrijk dat ze zich veilig en fijn voelen” zegt Bouckaert  “Verhuizen is natuurlijk nooit verplicht. Mijn jarenlange ervaring zet ik graag in om de mensen op de juiste manier te adviseren. Daar krijg ik energie van.”

De doorstroomadviseur is een initiatief van gemeente Noordwijk, woonstichting Stek en woningstichting Sint Antonius van Padua.