Vrije sector huurwoning

Wij verhuren ook woningen in de vrije sector.

U kunt in de vrije sector huren als uw inkomen te hoog is voor een sociale huurwoning. En u een bruto jaarinkomen heeft van minimaal 48x de huurprijs van de woning.

Wanneer valt een woning in de vrije sector?

Als de woning bij het tekenen van het huurcontract een kale huurprijs heeft hoger dan € 808,06 per maand.

Wat als u een sociale huurwoning achterlaat?

Dan krijgt u voorrang op een huurwoning in de vrije sector. Dit doen wij om de doorstroming van sociale huurwoningen te bevorderen.

Bekijk het aanbod

U hoeft niet ingeschreven te staan bij hureninhollandrijnland.nl om op een huurwoning in de vrije sector te kunnen reageren.

> Aanbod vrije sector woningen bekijken 

Reageer via hureninhollandrijnland.nl op een woning

Vul uw persoonsgegevens in, waaronder uw verzamelinkomen.

U mag bezichtigen

Bij uitnodiging houden wij onderstaande volgorde aan:

  1. Als eerste nodigen wij huurders uit die bij ons een sociale huurwoning achterlaten.
  2. Reageren er geen huurders van Stek, dan nodigen we belangstellenden uit op volgorde van ontvangst van de reacties. 

Via  ‘Aangeboden woningen’ geeft u uiterlijk 24 uur voor de bezichtiging aan of u (of iemand anders namens u) aanwezig bent bij de bezichtiging of niet.

Heeft u helemaal geen interesse meer in de woning? Geef dan uiterlijk 24 uur van te voren aan dat u de woning weigert.  

Laat weten of u interesse heeft

Na de bezichtiging, geeft u voor 15:00 uur de volgende werkdag aan of u de woning accepteert of weigert. Ook dit doet u via uw ‘Aangeboden woningen’ op Huren in Holland Rijnland.

 Als u niet naar de bezichtiging bent geweest, dan kunt u de woning alsnog accepteren.

Als u niet reageert na de bezichtiging vervalt automatisch uw interesse en kunt u later geen aanspraak meer maken op de woning.

U ontvangt een acceptatieformulier

Heeft u de woning geaccepteerd en bent u eerste kandidaat? Via e-mail stuurt de verhuurmakelaar u een definitieve aanbieding. Wij ontvangen dan graag digitaal de volgende documenten:

  • IBAN bankrekeningnummer.
  • Een uittreksel uit het bevolkingsregister met uw woonhistorie, burgerlijke staat en overige ingeschrevenen (u kunt dit bij uw gemeente opvragen).
  • Een inkomensverklaring (IBRI) van u en uw eventuele partner, of een verklaring van de Belastingdienst dat deze nog niet beschikbaar is. Een inkomensverklaring kunt u downloaden via "Mijn belastingdienst". U kunt hem ook aanvragen via 0800 - 0543. Bij een gewijzigd inkomen ten opzichte van de inkomensverklaring ontvangen wij graag een recente loonstrook, ook van uw eventuele partner.
  • Bent u zelfstandig ondernemer en wijkt uw inkomen af van het inkomen op uw inkomensverklaring van de belastingdienst? Dan kunnen wij alleen een woning toewijzen op basis van het volledig ingevulde en ondertekende formulier "ZZP Prognose Ondernemersinkomen". 
  • Een volledig ingevulde en ondertekende kandidaat-verklaring.  
  • Een volledig ingevulde en ondertekende verhuurdersverklaring (zie achterkant kandidaat-verklaring), door uw huidige verhuurder in te vullen als dit van toepassing is.

Als u de woning heeft geaccepteerd en deze acceptatie op een later tijdstip intrekt, brengen wij administratiekosten in rekening. 

Tekenen huurcontract

De verhuurmakelaar maakt hier een afspraak voor met u. Gefeliciteerd!