CORONA: AANGEPASTE DIENSTVERLENING

27 juli 2020

Nu inschrijven op hureninhollandrijland.nl

De Bollenstreek is een gewilde regio om te wonen. Er is dan ook veel meer vraag naar huurwoningen dan er beschikbaar zijn. Dit betekent lang wachten, soms wel zeven jaar.

Wij adviseren toekomstig woningzoekenden om alvast in te schrijven bij hureninhollandrijnland.nl. De toewijzing gaat namelijk vooral op basis van inschrijftijd. Als u nu inschrijft, kunt u gelijk reageren op vrijgekomen woningen. De kans op toewijzing wordt groter naarmate u langer ingeschreven staat.

Spelregels

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Er geldt een aantal spelregels bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Deze kunnen per woning verschillen. De overheid wil dat woningcorporaties de huurprijzen en inkomens beter op elkaar afstemmen. Ook de huishoudgrootte speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast kent Stek specifieke regelingen voor toewijzen, bijvoorbeeld seniorenbeleid, jongerenbeleid of toewijzing door middel van loting. Alle spelregels en eventuele specifieke regelingen staan altijd bij de advertentie van de woning vermeld.

Persoonlijk profiel

Als u bij Huren in Holland Rijnland staat ingeschreven, adviseren wij u gegevens over uw inkomen en huishoudsamenstelling zo actueel mogelijk te houden. Alleen dan krijgt u het aanbod dat bij u past. Bovendien voorkomt u teleurstellingen, als achteraf blijkt dat u niet voor de door u gekozen woning in aanmerking komt.