CORONA aangepaste dienstverlening

1 oktober 2020

NOM-woningen Jan Steenlaan (Warmond) opgeleverd

Het is op het oog een rijtje traditionele nieuwbouwwoningen. Maar schijnt bedriegt. Zowel qua bouwstijl als voorzieningen zijn hier de nieuwste technieken gebruikt. Woonstichting Stek overhandigde vandaag de sleutels aan de eerste bewoners van dit rijtje aan de Warmondse Jan Steenlaan.

Revolutionair

De bouwmethode van deze huizen is al behoorlijk revolutionair. Bijna alle elementen worden kant-en-klaar afgeleverd, waardoor de woning in feite in één dag in elkaar wordt gezet. De afwerking duurt wat langer, ook al omdat deze huizen boordenvol techniek zitten. Het gaat hier om zogenaamde Nul Op de Meter (NOM)-woningen. Op de zolder staat een kast met een indrukwekkende hoeveelheid apparatuur die warmte en luchtbehandeling regelt. Een gasloze NOM-woning verbruikt in principe net zoveel energie als (onder meer met zonnepanelen) wordt opgewekt.

Wifi

Ook elders in de woning is nagedacht over nieuwe snufjes: zo zit er op de overloop van de eerste verdieping een internetaansluiting omdat het Wifi-signaal niet goed door de dikke muren heen komt.