CORONA balie Noordwijk gesloten, Lisse alleen op afspraak open

12 november 2021

Eerste paal nieuwbouwplan Offem Zuid

Aan de rand van de wijk Offem Zuid in Noordwijk worden in opdracht van Stek nieuwe betaalbare huurwoningen gebouwd. De eerste symbolische paal voor deze 68 sociale huurappartementen is inmiddels geslagen. De woningen worden ontwikkeld door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Rhijn Projectontwikkeling.

De twee nieuwe appartementengebouwen zijn ontworpen door Stol Architecten en hebben met hun industriële vorm wel iets weg van de bollenschuren die vroeger in dit gebied stonden. De grote raampartijen rond het complex zorgen voor veel licht in de woningen.

Ontmoetingsruimte

Alle appartementen liggen rond een inpandige ‘open’ corridor met daklichten. Hierdoor komt er veel daglicht in het hart van de gebouwen en is er volop ruimte voor contact en verbinding tussen de bewoners. In totaal komen er 13 tweekamerappartementen en 55 driekamerappartementen bij in Offem Zuid. De woningen worden door Stek verhuurd aan een brede doelgroep, van starters tot senioren. De woningen worden vermoedelijk in de eerste helft van 2023 opgeleverd.

Bouwstroom

Projectleider nieuwbouw Bas Bulten van Stek is blij dat de bouwstroom voor sociale huurwoningen in Noordwijk kan doorgaan. “Het project Northgo hebben we net opgeleverd en het is goed dat we nu in Offem Zuid aan de slag kunnen. We weten allemaal dat Noordwijk in de sociale huursector nog een achterstand heeft in te halen.”