CORONA: AANGEPASTE DIENSTVERLENING

8 januari 2021

HBVB-bestuurslid Mondriaan overleden

Bestuurslid Bert Mondriaan van de Huurdersbelangenvereniging Bollenstreek (HBVB) is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Met zijn heengaan verliest woonstichting Stek een betrokken, zeer actieve en gezellige huurdersvertegenwoordiger, schrijft Stek-bestuurder Hans Al in een condoleance aan het HBVB-bestuur.

Bert Mondriaan maakte al twintig jaar deel uit van het bestuur van de HBVB, waarvan de laatste vijf jaar als vice-voorzitter. Hij begreep de noodzaak om op te komen voor de belangen van de huurders en kon stevig en met emotie het standpunt van zijn achterban verdedigen. Hans Al: "Tegelijkertijd was Bert een open en vriendelijke gesprekspartner. Mooi was het steeds om mee te maken hoe hij met de koffie en de koekjes de sfeer weer geheel wist te veranderen. Het overlijden van Bert zorgt voor een gat dat niet te dichten zal zijn. Bert is en was Bert. Niemand gaat en kan dat gat opvullen."

Mondriaan werd voor zijn inzet in december van het vorig jaar nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege zijn ziekte nam zijn vrouw de koninklijke onderscheiding in ontvangst.

(Archieffoto: Lissernieuws/Arie in 't Veld)