27 september 2021

Handtekeningen onder bouwplan Hooghkamer

In opdracht van Stek ontwikkelt en bouwt Ouwehand Bouw 56 appartementen in fase 3 van de Voorhoutse nieuwbouwwijk Hooghkamer. Directeur Hans Al van de woonstichting en Martin Ouwehand van het Katwijkse bouwbedrijf hebben hun handtekeningen gezet onder een zogenaamde ‘Enginering & Construct’-overeenkomst.

Zorgpartij Philadelphia

Voor Stek is dit de laatste mogelijkheid om in Hooghkamer sociale woningbouw te realiseren. Van de 56 twee- en driekamerappartementen worden er straks 24 door Stek verhuurd via hureninhollandrijnland.nl. Voor de overige 32 appartementen sluit Stek een overeenkomst met zorgpartij Philadelphia, die de woningen op haar beurt verhuurt aan mensen met een beperking.

Bollenschuur als inspiratiebron

Bij het ontwerp van het appartementencomplex vormde de klassieke bollenschuur waaraan deze streek zo rijk was, de inspiratiebron. Die uitstraling krijgt het onder meer door de repeterende raampartijen. Om snel en met goede kwaliteit te bouwen, wordt door Ouwehand Bouw gebruik gemaakt van moderne technieken. Het casco en de gevels van het complex worden grotendeels in de fabriek prefab gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet.

Ouwehand verwacht in het eerste kwartaal van 2022 met de bouw te kunnen beginnen. Ongeveer een jaar later wordt het pand dan opgeleverd.