1 november 2021

Langlopend energiecontract Stek biedt zekerheid

De sterk gestegen energieprijzen zorgen voor veel onrust, ook onder onze huurders. Wat betekent dit voor de servicekosten?, is een vraag die het Klant Contact Centrum veel wordt gesteld. Voor deze groep bewoners heeft Stek goed nieuws: door een langlopend contract met energieleverancier Greenchoice hebben we in elk geval vaste, lage energieprijzen tot 1 januari 2023.

De stijging van de energieprijzen heeft dus tot eind volgend jaar geen invloed op de servicekosten. Wel kunnen de bijkomende kosten van netbeheer en belastingen stijgen. Die vallen buiten het contract.

Gemeenschappelijke installaties

Dit goede nieuws geldt voor huurders in complexen met gemeenschappelijke cv-installaties en cvz-meters voor bijvoorbeeld galerijverlichting en liften. Hun gas- en elektraprijzen stijgen dus in 2022 niet. Stek bekijkt samen met een adviseur wanneer het een goed moment is om energie in te kopen voor de periode na 1 januari 2023.

Regering compenseert deels

Voor huurders met eigen contracten voor elektra en gas is de situatie anders. Zij hebben hun eigen regeling met een energieleverancier. Stek sluit deze overeenkomsten niet af en heeft er ook geen inzage in. Of deze huurders de pijn van de hogere energielasten voelen, verschilt dus van geval tot geval.

De regering heeft inmiddels wel besloten om de sterk gestegen tarieven te compenseren. Voor elk huishouden zou het daarbij gaan om zo’n 400 euro op jaarbasis. Deze regeling geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die een energiecontract met vaste energieprijzen hebben.