CORONA aangepaste dienstverlening

2 september 2021

Meepraten over wijk Geestwater

Stek is een van de partners bij het ontwikkelen van de nieuwe woonwijk Geestwater, aan de zuidkant van Lisse. In deze laatste uitbreidingswijk van het dorp is ruimte voor ongeveer 450 woningen voor alle doelgroepen en voor elke portemonnee.

Leven met het landschap

Als je woont in Geestwater, leef je met het landschap. De woningen worden geclusterd in buurtschappen waar tussen de natuur de vrije ruimte krijgt. De buurtjes hebben een geborgen sfeer, een plek waar iedereen elkaar kent, buren elkaar groeten en je ideeën en dingen met elkaar kunt delen. Er zijn ontmoetingsplekken en speelveldjes, waardoor kinderen er onbezorgd samen kunnen spelen.

Seizoenen doen hun werk

Er wordt in de wijk een park aangelegd dat gebruikt kan worden door iedereen die dat wil. Er is alle ruimte voor een ommetje en ontdekkingen. Het beheer van het landschap wordt zoveel mogelijk losgelaten. De seizoenen mogen gewoon hun werk doen, waardoor de natuur een goede bondgenoot wordt.

Landschappelijke visie

De gemeente Lisse werkt samen met Woonstichting Stek en projectontwikkelaar Amvest aan de ontwikkeling van Geestwater. De afgelopen maanden hebben partijen samen met combinatie Delva - Houben/van Mierlo een landschappelijke en stedenbouwkundige visie voor Geestwater gemaakt. De volgende stap is het uitwerken van de visie in een voorlopig stedenbouwkundig schetsontwerp en beeldkwaliteitsplan.

Praat digitaal mee!

In Lisse telt en doet iedereen mee, daarom worden omwonenden en de toekomstige bewoners van de wijk via een participatietraject bij de realisatie betrokken. Op 15 september 2021 is de eerste digitale informatiebijeenkomst waarbij wordt verteld wat de visie voor het project is en wat de volgende stappen in het ontwikkelproces zijn. Na afloop kan er via de projectwebsite een enquête ingevuld worden waardoor u uw mening kenbaar kan maken. Aanmelden kan via www.geestwater.nl.

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rondom Geestwater? U kunt zich via de projectwebsite inschrijven voor de nieuwsbrief.

Projectwebsite: www.geestwater.nl