24 november 2021

Mooie en opvallende entree De Waterkanten

Het project De Waterkanten in Lisse krijgt een mooie en opvallende entree. Bestuurder Hans Al van woonstichting Stek en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe, tekenden vandaag de overeenkomst voor de bouw van een woontoren met 72 sociale huurwoningen in dit deel van de Zeeheldenwijk in Lisse.

Het plangebied De Waterkanten ligt aan de Ringvaart en de Sportlaan in Lisse. Een aantal jaar geleden besloot de gemeente dat dit gebied toe was aan een grote opknapbeurt. De woningen en de voorzieningen waren verouderd en toe aan vervanging. Stek is één van de partijen die meewerkt aan deze wijkvernieuwing.

Brede doelgroep

De woontoren ‘De Waterkanten’ is het laatste project van de woonstichting in dit plangebied. Het appartementencomplex telt zeven verdiepingen en biedt plaats aan 19 tweekamerwoningen van ongeveer vijftig vierkante meter en 53 driekamerappartementen van circa zeventig vierkante meter. De huren liggen ruim onder de grens voor sociale woningbouw en zijn daardoor bereikbaar voor een brede doelgroep.

Soepel traject

“Voor Stek is dit het sluitstuk van onze bijdrage aan de vernieuwing van dit gebied", zegt bestuurder Al. "Als dit complex klaar is, hebben we hier in totaal 138 sociale woningen aan onze sociale voorraad toegevoegd. Na een soepel verlopen voortraject hebben we er alle vertrouwen in dat Trebbe hier iets moois neerzet.”     

Stek werkte al eerder samen met Trebbe. Directeur Hein Trebbe jr.: “Een aantal jaar geleden mochten we voor Stek in Hillegom appartementen realiseren, dat verliep goed en vanuit een prettige samenwerking. Het is prachtig dat we nu van Stek de opdracht voor deze woontoren krijgen. Ik kijk uit naar een voorspoedige voorbereiding en fijne bouwtijd.”

Goed ingepast 

Het ontwerp is van de hand van Klunder Architecten uit Rotterdam. Het appartementenblok markeert de entree van de nieuwe wijk. Door het kleurgebruik en metselwerk sluit de woontoren goed aan op de omliggende omgeving. Het appartementencomplex is alzijdig ontworpen, dit betekent dat iedere gevel een eigen ontwerp krijgt. Door de verschillende gevels heeft het ‘ogen’ aan alle kanten, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de sociale veiligheid in de wijk.

Duurzaam wonen 

De huurders wonen straks in duurzame appartementen. De woningen worden verwarmd en gekoeld door bodemwarmtepompen. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Een bijzonder detail is dat de binnenkozijnen voor de algemene ruimtes en de toegangsdeuren voor de appartementen in het complex allemaal circulair zijn en vervaardigd worden uit sloophout.

Volgende stap

Stek selecteerde het familiebedrijf Trebbe als partner voor de bouw van deze woontoren. Naar verwachting begint Trebbe in het voorjaar van 2022 met deze klus. Als alles volgens planning verloopt wordt het complex eind 2023 opgeleverd.