CORONA aangepaste dienstverlening

26 augustus 2021

Stek bouwt in Offem Zuid

Nu het Northgo-wijkje op het voormalige marktplein bijna klaar is, bouwt Stek in Noordwijk verder in de wijk Offem Zuid.  Ons eerste plan bestaat hier uit 68 (voornamelijk) 3-kamerappartementen. Ze worden aantrekkelijk en goed toegankelijk voor een brede doelgroep, onder wie ook ouderen of mensen die minder mobiel zijn. Er komt ook een (kleiner) aantal 2-kamerappartementen, vooral voor starters.

Knipoog naar vroegere bollenschuren

Offem Zuid is de jongste nieuwbouwwijk in de badplaats, tussen het Landgoed Offem en de Beeklaan. De sociale huurwoningen van Stek zijn verdeeld over twee panden, waarbij Stol Architecten heeft gekozen voor een ‘industriële’ uitstraling die aansluit bij de bollenschuren die vroeger in dit gebied stonden. De combinatie ONOZ, waarin gebiedsontwikkelaar BPD (voorheen Bouwfonds) en aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk samenwerken, bouwt de woningen voor Stek. Het is de bedoeling nog dit jaar te beginnen.

Veel vraag naar sociale huurwoningen

De behoefte aan sociale huurwoningen in Noordwijk is heel groot. Met negentien procent sociale huur blijft dit percentage ver achter bij het landelijk gemiddelde, dat tegen de dertig procent ligt. Een groei van dit aandeel sociale huur wordt een van de speerpunten in het Strategisch Voorraadbeleid van Stek dat op dit moment in  de maak is.