CORONA meeste beperkingen opgeheven

30 september 2021

Stek levert eerste woningen Northgo-wijkje op

De 61 sociale huurwoningen in het nieuwe Northgo-wijkje in Noordwijk worden opgeleverd. Verhuurmakelaar Christel Rotteveel van Woonstichting Stek overhandigde deze week de eerste sleutel aan Lenie Bergman, die haar intrek neemt in een nieuwe eengezinswoning aan de Johanna van Hoornstraat.

Het Northgo-wijkje is gebouwd op het terrein langs de Duinwetering/Susanna van Ettenstraat, waar voorheen de Northgo-sporthal stond en de weekmarkt werd gehouden. In opdracht van Stek is hier door Van Rhijn Bouw uit Katwijk een gevarieerd aanbod aan sociale huurwoningen gerealiseerd: 27 appartementen, 6 eengezinswoningen, 3 benedenwoningen, 14 bovenwoningen, 4 studio-kopwoningen en 6 studio-tweekamerwoningen. Deze laatste zes woningen vormen een zogenaamd Thuishuis, waar alleenstaande ouderen zelfstandig kunnen wonen maar wel een gezamenlijke woonkamer en keuken delen.

Duurzame toekomst

De woningen op het Northgo-terrein zijn gasloos en bijna energieneutraal. Ze hebben een hele lage CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een duurzame toekomst. Een warmtepomp en de nieuwste ventilatietechnieken zorgen voor een prettig binnenklimaat. Behalve hun sleutel krijgen de nieuwe bewoners van Stek ook een bloemen-/plantenbon om hun woning na de verhuizing op te fleuren. Als alle woningen zijn opgeleverd en door de nieuwe bewoners in gebruik zijn genomen, volgt nog een openingsfeest.

Blij met aanbod

Bij het vergroten van het aandeel sociale huurwoningen in Noordwijk trekt Woonstichting Stek samen op met de gemeente Noordwijk. Wethouder Theo Alkemade van Volkshuisvesting is blij met dit nieuwe aanbod:

β€˜De nieuwe woningen zijn een welkome aanvulling op de voorraad sociale huurwoningen in onze gemeente Noordwijk.’ Ik wens de bewoners veel woonplezier.’