CORONA aangepaste dienstverlening

1 september 2021

Stek waarschuwt tegen babbeltruc

Het is triest dat we dit bericht met een zekere regelmaat moeten herhalen, maar er zijn weer oplichters actief die met babbeltrucs uw bankrekening proberen leeg te halen. Eerder deze maand werden twee van onze huurders in Lisse hier het slachtoffer van. Wijkagenten laten weten dat er ook meldingen komen uit andere delen van de Bollenstreek.

Oplichters lijken betrouwbaar

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat, bijvoorbeeld bij pinautomaten. De personen ogen betrouwbaar en zeggen dat ze van de bank, de woningcorporatie of van de thuiszorg zijn, of dat ze de meterstand komen opnemen. In de afgelopen weken werden huurders van Stek aan de deur gevraagd hun bankrekeningnummer door te geven.

Bel altijd eerst naar Stek

Stek, en andere instanties, vragen aan de deur nooit om financiƫle gegevens. Bel bij twijfel altijd eerst naar ons kantoor of naar de andere instantie (bank, thuiszorg, energiemaatschappij, etc.) die wordt genoemd. Wij vragen u om alert te zijn en ook anderen te waarschuwen voor deze babbeltruc. Ook worden bewoners bij wie is aangebeld gevraagd om contact op te nemen met de politie. Stek doet dat zelf ook.

Kom in actie!

Denk niet dat het u niet overkomt, want de oplichters zijn zeer behendig met hun smoezen. Voelt u gelijk wantrouwen tegen onbekende bezoekers en/of zijn de daders zijn nog in de buurt, bel dan direct de politie via alarmnummer 112.

De politie is alert op deze vorm van diefstal heeft handige tips:

https://www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html