8 februari 2022

Bouwen in recordtempo in Offem Zuid

Elke week een volledige verdieping met tien woningen. Zo snel gaat het momenteel met de bouw van ons complex met 68 appartementen – verdeeld over twee gebouwen - in de Noordwijkse wijk Offem Zuid. Aannemer Van Rhijn Bouw is langs de Beeklaan eind oktober 2021 begonnen met het heiwerk en de twee complexen zijn snel op het hoogste punt.

Dat is mogelijk door toepassing van een speciale techniek. Van Rhijn gebruikt de methode van de tunnelbouw. Hierbij worden de betonnen wanden en verdiepingsvloeren in één keer gestort.

Wapening

De tunnelbekisting is een soort raamwerk dat in de ochtend wordt neergezet. Aansluitend wordt de wapening en de installatie gemonteerd en aan het einde van de dag wordt het beton in deze vorm gestort.

De volgende ochtend kan de bekisting worden weggehaald en herhaalt deze cyclus zich. Zo wordt het betonnen casco van het appartementengebouw in een recordtempo gemaakt.

Afwerking

Na de tunnelbouw begint de feitelijke afwerking. De woningen worden wind- en waterdicht gemaakt en de metselaars kunnen aan de slag voor de gevels. Als alles volgens planning loopt, krijgt Stek rond de jaarwisseling de sleutels. Enkele maanden daarvoor worden de appartementen verdeeld via www.hureninhollandrijnland.nl.