3 november 2022

“Dit gaat vast heel knus worden”

Uitgerust met kladblok en meetlint waren de toekomstige bewoners naar het Karel Doormanplein in Hillegom gekomen. Op 2 november 2022 konden zij in het nieuwe appartementengebouw van Stek in hun woning kijken. De oplevering is eind december.

Er werd druk gemeten en besproken hoe de nieuwe woning ingericht kan worden. “Een mooi licht appartement.” klonk veelvuldig in de woningen. Veel toekomstige huurders maakten gebruik van de mogelijkheid om hun woning in aanbouw te bezoeken. Aan het begin van het bouwterrein werd iedereen welkom geheten. Daarna konden de nieuwe huurders in zijn of haar eigen appartement kijken en meten. 

Oplevering

De komende tijd wordt het gebouw verder afgemaakt. De bestrating en groenvoorziening worden aangelegd. Als alles volgens plan verloopt ontvangen dit jaar nog de eerste huurders de sleutel. Alle woningen zijn verhuurd. “Dit gaat vast heel knus worden” zei een toekomstig bewoonster.

Appartementen

De 27 woningen zijn optimaal geïsoleerd en energiezuinig uitgevoerd. Dit betekent dat deze appartementen geen gasaansluiting krijgen. Ze zijn volledig elektrisch. Het gebouw bestaat uit twee-, drie- en vierkamer appartementen.