19 april 2022

Energietoeslag voor huishoudens met laag inkomen

Om de sterk gestegen prijzen van elektriciteit en aardgas enigszins te compenseren, krijgen huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag. Het gaat om een bedrag van in totaal 800 euro, dat in vier termijn wordt uitbetaald. Dat gebeurt voor inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk door de ISD Bollenstreek.

Een deel van de huishoudens die recht heeft op de energietoeslag, heeft deze al automatisch gekregen. Het gaat daarbij onder anderen om mensen die een bijstandsuitkering, een uitkering IOAW/IOAZ of een individuele inkomenstoeslag ontvangen.

Heeft u recht op energietoeslag?

Maar de groep die recht heeft op de toeslag is veel groter dan dat. Als u een zelfstandig huishouden voert in de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen en uw inkomen is maximaal 120 procent van de voor u geldende bijstandsnorm, dan komt u ook in aanmerking. 

Wilt u weten hoe het precies zit? Bekijk dan deze pagina op de website van de ISD. Daar worden alle vragen beantwoord en kunt u de energietoeslag ook aanvragen.