27 oktober 2022

Inspecties voor onderhoud

Hoe weet je welk onderhoud aan de buitenkant van een woning wanneer nodig is? Iedere jaar controleert Stek bij een derde van haar woningen hoe ze erbij staan.

Een gespecialiseerd bedrijf inspecteert de hele buitenkant. Zo weten wij welk onderhoud de komende tijd nodig is. Tot eind januari 2023 voert het bedrijf Demo Consultants inspecties voor Stek uit.

Steekproeven

In diverse straten en gebouwen worden steekproeven gedaan. In de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunt u medewerkers van Demo zien. Ze inspecteren alleen de buitenkant van de woningen. Denk dan aan onder andere de voegen, het houtwerk en het schilderwerk. In appartementengebouwen inspecteert Demo ook de trappenhuizen, galerijen en bergingsgangen.

Woning van dichtbij

Soms vragen de medewerkers van Demo Consultants toestemming om in de tuin naar de woning te kijken. Dit is vooral als er voegen of kozijnen moet worden beoordeeld. Het is niet nodig om binnen in woningen te kijken. Huurders hoeven er dus geen rekening mee te houden.

Legitimeren

Ziet u medewerkers van Demo in uw wijk lopen? Ze kunnen zich op uw verzoek legitimeren. Als u twijfelt, kunt u contact met opnemen via www.stek-wonen.nl/contact. Bellen kan ook.