18 januari 2022

Noordwijk krijgt er 425 woningen bij

De Noordwijkse nieuwbouwwijk Offem Zuid wordt uitgebreid met nog eens 425 woningen. Woonstichting Stek neemt er daarvan zo’n 125 voor haar rekening. Samen met Ed Heijstee namens ontwikkelaar Campri en wethouder Theo Alkemade van Noordwijk onthulde bestuurder Hans Al van Stek maandagmiddag het bouwbord voor ‘Buitengewoon Offem’, zoals dit deel van Offem Zuid wordt genoemd.

Bij de ongeveer 125 sociale huurwoningen van Stek gaat het om een combinatie van appartementen en eengezinswoningen. Het bouwrijp maken van de grond wordt dit voorjaar afgerond en de bouw van de eerste woningen begint rond de zomer. Binnen vier jaar moet de laatste woning in Buitengewoon Offem worden opgeleverd.

Bouwstroom op gang houden

Bestuurder Al van Stek vindt het van belang dat de bouwstroom in Noordwijk, net als elders in de Bollenstreek, op gang blijft. “De behoefte aan sociale huurwoningen is groot. Waar het kan, willen we als Stek graag bijdragen aan de verruiming van het aanbod. Als dat lukt op zo’n mooie plek, in een aansprekende nieuwe wijk en met deze kwaliteit, is dat iets om blij van te worden. De woningen die wij hier gaan bouwen zijn aantrekkelijk voor een brede doelgroep.”

Veel belangstelling, fijne samenwerking

Ook ontwikkelmanager Heijstee is verheugd over de samenwerking: “Stek is een grote en ervaren corporatie in de Bollenstreek. Hun wensen sluiten goed aan bij onze visie voor Buitengewoon Offem als nieuwe inclusieve wijk waar jong en oud, alleenstaanden, stellen en gezinnen, zich thuis voelen.”

Over enkele jaren is Offem een plek waar in totaal 1.500 nieuwe bewoners een levendige, groene en vitale wijk vormen. Het aanbod is gevarieerd: van ruime eengezinswoningen en luxe villa’s tot comfortabele appartementen in de vrije-, middeldure en sociale sector.

Gastenhuis mooie toevoeging

Wethouder Theo Alkemade vindt de bouw van het Gastenhuis een mooie toevoeging op het woonaanbod in de wijk: “Er is straks plek voor 20 dementerende ouderen in het Gastenhuis. Bijzonder is dat het Gastenhuis wordt geleid door een (echt)paar met een zorgachtergrond. Zij wonen naast het huis en dus midden in de wijk. Dit zorgt voor vertrouwde gezichten, een persoonlijke sfeer en verbinding met de buurt. Wonen in een Gastenhuis is daarnaast betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen.”

Over Buitengewoon Offem

De nieuwbouwwijk Offem Zuid ligt in het verlengde van de charmante Voorstraat in het centrum van Noordwijk. De nieuwbouw is dan ook geïnspireerd op de authentieke bebouwing aan de Voorstraat, het Lindenplein en Landhuis Klein Offem in Noordwijk Binnen. Ook het groen van het naastgelegen Landgoed Offem komt terug. Dit wordt aangevuld/versterkt door de aanleg van een ecologische verbindingszone direct langs de N206. De karakteristieke architectuur van de buurt wordt de nieuwbouwwijken ingetrokken. Je vindt hier sfeervolle hofjes, leilindes in de straat en veel groen om te spelen.

Wie de ontwikkelingen in Buitengewoon Offem op de voet wil volgen, kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief via deze website.