1 april 2022

Ondernemingsplan gemaakt met veel Stek-partners

Ons ondernemingsplan voor de jaren 2022-2025 bevat veel ambities, maar is zeker geen soloproject van Stek. Het is gemaakt in samenspraak met veel maatschappelijke organisatie uit de Bollenstreek. Gemeenten, huurdersorganisaties, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, de ISD, er zijn heel wat partijen die hun inbreng hebben geleverd.

”Je doet het nooit alleen, je bent onderdeel van de maatschappij”, legt bestuurder Hans Al van Stek uit. Ook de uitvoering wordt een gezamenlijk project. Het uiteindelijke doel? Meer betaalbare en duurzame woningen in leefbare buurten, tevreden huurders en minder woningzoekenden.

Toenemende krapte

De belangrijkste taak van Stek is zorgen voor voldoende en betaalbare huurwoningen voor mensen met lage inkomens. Door de toenemende krapte op de woningmarkt wil Stek de woningvoorraad in de Bollenstreek vanaf 2022 uitbreiden met ongeveer 300 sociale huurwoningen per jaar.

Een behoorlijk ambitieuze opgave, beseft bestuurder Al. “Wij rekenen voor de komende periode veel extra woningen in, maar we weten nog niet waar die komen te staan. Er liggen nog geen concrete plannen aan ten grondslag. Ook gemeenten moeten aan de slag met bestemmingsplannen en dergelijke. En dan moet je nog aannemers zien te vinden die deze woningen tegen een redelijke prijs willen neerzetten.”

Dienstverlening

Naast het bouwen van meer betaalbare en duurzame woningen heeft Stek onder meer een 'routekaart naar CO2-neutraal' voor ons hele bezit en streven we naar leefbare buurten, nauwe samenwerking met onze maatschappelijke partners en een (nóg hogere) standaard voor onze dienstverlening.