1 augustus 2022

Stek en Lens plaatsen meer dan 1000 zonnepanelen

In samenwerking met Lens heeft Woonstichting Stek het afgelopen half jaar meer dan 1.000 zonnepanelen geplaatst. In totaal zijn 245 woningen voorzien van zonnepanelen. Het gaat om de plaatsing van zonnepanelen voor zowel appartementen als voor centrale voorzieningen.

Verspreid over de Bollenstreek

In het hele werkgebied van Stek zijn woningen voorzien van zonnepanelen:

  • Noordwijk - 118 woningen in de Boerenburg flats in Noordwijk
  • Lisse - 17 woningen op de Kanaalstraat, 49 woningen op de Nassaustraat.In de Gerard Douhof zijn naast 27 woningen ook de centrale voorzieningen aangesloten op de zonnepanelen.
  • Voorhout – 34 woningen in het Vivaldipark

Inventarisatie belangstelling

Op dit moment in Lens bezig de huurders in de complexen hierboven nogmaals te benaderen. Als huurders toch nog interesse hebben kunnen zij ook zonnepanelen laten plaatsen.

Woonlastenbesparing

In deze tijden van alsmaar stijgende energieprijzen, leveren zonnepanelen direct een besparing op. Met de plaatsing van deze 1.000 panelen wordt in totaal ruim 340.000 kWh per jaar opgewekt. Hiermee wordt een flinke woonlastenbesparing gerealiseerd voor de huurders. Een mooie stap naar duurzamer wonen in de Bollenstreek!

Samenwerking Stek en Lens

Als partner van Stek heeft Lens het zonnestroomproject ontwikkeld en voert dit ook uit. Daarnaast benadert Lens de huurders van Stek of zij belangstelling hebben voor zonnepanelen en verzorgt zij alle informatie.