7 september 2022

Stek in uitzending SBS6

Deze maand zendt SBS6 de serie, Helden van Nu – De toekomst van wonen uit, waarin werk van woningcorporaties aan bod komt. Stek heeft hieraan meegewerkt in samenwerking met Aedes en een aantal woningcorporaties. Er is gefilmd in het Huuske van Hooghkamer in Voorhout over het verschil tussen duurzaam en traditioneel bouwen en wonen. De afleveringen worden in september uitgezonden.

In het programma krijgt de kijker vanuit verschillende invalshoeken te zien hoe woningcorporaties werken. Zo komen onder andere de onderwerpen betaalachterstanden, duurzaamheid, leefbaarheid en samenwerking met huurders in de uitzendingen.

Duurzaam bouwen en wonen

Het Huuske van Hooghkamer is een van de eerste nul-op-de-meter-appartementengebouwen. Wat betekent het als je zo’n gebouw wilt maken? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Welke technische installaties zijn noodzakelijk? En hoe ga je als bewoner met zo’n woning om? Op deze vragen geven medewerkers van Stek, een technisch specialist van Viac en een huurder antwoord in de uitzending.

Uitzending

Aflevering 1 Helden van nu – De toekomst van wonen: op zondag 11 september om 16.00 uur.
Herhaling 1 : Zaterdag 17 september ca. 10.00 uur bij SBS6
Herhaling 2: Zaterdag 17 september ca. 16.00 uur bij SBS9
Vervolg Helden van nu – De toekomst van wonen: op zondag 25 september om 16.00 uur.